Nainen soitti hätäkeskukseen asunnossa olevasta ruumiista – syyttäjä vaatii yli 10 vuoden vankeutta

Syyttäjä vaatii 48-vuotiaalle naiselle yli kymmenen vuoden vankeutta marraskuussa Kemissä tapahtuneesta henkirikoksesta. 

Epäilty rikos tuli poliisin tietoon, kun nainen soitti itse hätäkeskukseen. Hätäkeskukselle hän kertoi olleensa nukkumassa ja löytäneensä herättyään asunnosta ruumiin.

Syyttäjän mukaan nainen puukotti miestä keittiöveitsellä selkään ja mies kuoli vamman seurauksena. 

Tekoase löytyi haastehakemuksen mukaan asunnon keittiön lattialla olleesta muovilaatikosta. 

Veitsessä oli uhrin verta ja viitteitä naisen dna:sta. Dna-löydös oli haastehakemuksen mukaan "viitteellinen sekoitustulos".

Syytteen käsittely alkoi tänään maanantaina Lapin käräjäoikeudessa. Kirjallisessa ennakkovastauksessaan nainen kiistää syytteen taposta ja lyöneensä miestä veitsellä.

– (Syytetty) ei muista tapahtumista kyseisen yön ajalta juuri muuta kuin, että hän tuli asunnolle taksilla ja heillä oli jotakin jokseenkin tavanomaista riitaa liittyen taksin maksamiseen, vastauksessa sanotaan.

Naisen muistikuvien mukaan mies olisi jossain vaiheessa kaatunut, pidellyt selkäänsä ja sanonut, että ”nyt kävi pahasti”.

Vetoaa elvytysyritykseen

Naisen mukaan hänen viimeinen muistikuvansa oli, että hän oli huomannut miehen vuotavan verta ja yrittänyt elvyttää tätä. Nainen sanoo, ettei voinut tietää tilanteen vakavuutta.

– Kuolemansyylausunnon mukaan (uhri) on voinut säilyä toimintakykyisenä usean tunninkin ajan mikä on todennäköisesti vaikeuttanut hänen tilansa vakavuuden arviointia. (Uhri) ei itsekään ole hankkinut apua tai yrittänyt sitä hankkia.

Syytetty katsoo, että hänen voitaisiin katsoa syyllistyneen enintään törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

– Tappamisen tarkoitusta hänellä ei ole ollut. Tätä vastaan puhuu se, että nimenomaan (syytetty) hälytti paikalle apua tajuttuaan tilanteen vakavuuden ja yritti elvyttää (uhria).

Syytteen käsittely jatkuu käräjäoikeudessa vielä tällä viikolla.

Juttua muokattu kello 17.15: Poistettu syytetyn sukunimi jutun viimeisestä sitaatista.

Lue myös:

    Uusimmat