Jukka Jalosen Leijonat-paluu alkoi tappiolla – näin Venäjä-ottelu eteni

Leijonat pelasi maajoukkuekauden ensimmäisen ottelunsa, kun se hävisi Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjälle lukemin 0-3. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Venäjät iski avauserässä kiekon kahdesti Leijonat-vahti Juha Metsolan seläntaakse. Venäjän tolppien välissä Ilja Sorokin puolestaan piti maalinsa puhtaana estämällä Leijonien yritykset kerta toisensa jälkeen.

Suomi - Venäjä -ottelun tilanneseuranta:

3. erä

60 min: Ottelu päättyy Venäjän 3-0-voittoon. Suomi kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.

59. min: Leijonilta hyvää pyöritystä kuudella neljää vastaan, mutta maalia ei päästä tekemään.

58. min: JÄÄHY! Suomi ylivoimalle, kun Ivan Telegin ottaa huitomisesta kahden minuutin jäähyn.

58. min: Suomen maali tyhjänä. Aloitus Venäjän päädystä. Leijonat hakee kavennusta kuudella viittä vastaan.

57. min: Vauhdikasta peliä päästä päähän.

55. min: Leijonilta vahvaa pyöritystä Venäjän maalilla. Ville Pokka pääsee laukomaan aivan maalin edestä, mutta ei ole onnikaan Leijonien puolella.

54. min: Leijonilta hyvää pyöritystä ylivoimalla, mutta vaaralliset tilanteet puuttuvat ja Venäjän maali pysyy puhtaana. Joukkueet täysilukuiset.

52. min: JÄÄHY! Suomi pääsee ylivoimalle, kun Aleksei Vasilevski saa kahden minuutin rangaistuksen estämisestä.

50. min: Suomi hakee aktiivisesti tasoitusta, mutta Venäjä puolustaa erinomaisesti ja pitää Suomen yritykset aisoissa.

47. min: Tukevassa johdossa oleva Venäjä rauhoittaa pelin oman maalinsa taakse, mikä aiheuttaa yleisössä paheksuntaa.

43. min: Venäjän Maxim Shalunov pääsee tulittamaan, mutta Metsolan hanskakäsi nappaa pelivälineen talteen.

42. min: Teemu Kivihalme jättää kiekon takana tulleelle Mikael Ruohomaalle, joka laukoo yllättävästi. Sorokin on kuitenkin tehtäviensä tasalla.

41. min: Leijonat menettää kiekon omalla alueellaan vaarallisesti, mutta Juha Metsolan jalkatorjunta pitää lukemat samoina.

Päätöserä on käynnissä!

2. erä

Venäjän Ilja Sorokin torjui 9 kertaa toisessa erässä. Metsola pysäytti kiekon Leijonien tolppien välissä kuusi kertaa.

40.00: Toinen erä on päättynyt Venäjän 3-0-johdossa. Erän ainoasta täysosumasta vastasi Venäjän Andrei Paden. Paljon jää kirittävää päätöserään.

39. min: Venäjä selvittää tämänkin alivoimansa.

39. min: Aaltonen pääsee laukomaan suoraan Palven komeasta syötöstä, mutta laukaus viuhuu ohi maalin.

38. min: JÄÄHY! Suomi pääsee jahtaamaan kavennusta ylivoimalla, kun Aleksei Byvaltsev kaataa Teemu Kivihalmeen jäähyn arvoisesti.

34.40: MAALI! VENÄJÄ 3-0! Andrei Pedanin painava siniviivakuti painuu Suomen verkkoon ohi Juha Metsolan.

34. min: Venäjän Jevgeni Ketovin kaukolaukaus on yllättää Juha Metsolan, mutta Suomen onneksi kiekko kimpoaa Metsolan räpylästä yli maalin.

32. min: Suomi on saanut hieman otetta pelistä, mutta Venäjä pitää Leijonat poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

27. min: Leijonat on todella lähellä maalintekoa, kun Teemu Eronen tarjoilee kiekon upeasti takatolpalla päivystävälle Teemu Hartikaiselle. Hartikainen ei kuitenkaan saa lauottua kiekkoa kohti tyhjänä ammottavaa maalia ja tilanne kuivuu kasaan.

24. min: Venäjä jälleen täysilukuinen. Suomi saa hyvän ylivoimapaineen aikaiseksi, mutta maalinteko takkuilee.

23. min: Aaltonen on jälleen jäällä, joten Suomi jatkaa ottelua ylivoimalla.

22. min: JÄÄHY! Puntit tasoittuvat, kun Venäjän Anatoli Golitsev saa kaksi minuuttia kampituksesta.

22. min: Maalinteossa onnistunut Nesterov pääsee tulittamaan jälleen siniviivasta, mutta Metsola poimii laukauksen räpyläänsä.

21. min: JÄÄHY! Suomelle kehno alku toiseen erään, kun Miro Aaltonen saa kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta.

Toinen erä on käynnissä!

1. erä

Venäjän Ilja Sorokin venyi kiekon tielle viisi kertaa avauserässä. Juha Metsolalle merkittiin kuusi torjuntaa.

20.min: Ensimmäinen erä on taputeltu. Leijonat avauserän jälkeen 0-2-tappioasemassa. Venäjän maaleista vastasivat Mikhail Grigorenko ja Nikita Nesterov.

18. min: Suomi rakentaa alivoimalla vaarallisen maalitekopaikan, mutta peliväline viuhuu ohi Venäjän maalin. Leijonat selvittää alivoiman kuitenkin mallikkaasti.

16. min: JÄÄHY! Leijonat taas alivoimalle. Miro Aaltonen taklaa Aleksei Byvaltsevia sääntöjen vastaisesti.

16. min: Venäjän ykkösvitja rakentaa jälleen vaarallisen paikan Grigorenkon johdolla, mutta Metsola torjuu Loktionovin laukauksen.

15. min: Joukkueet jälleen täysilukuiset. Suomi sai ylivoimalla kelvollisen pyörityksen aikaiseksi, mutta Sorokin selvitti Venäjän maalilla Leijonien rakentamat maalintekotilanteet.

14. min: Juuso Puustisen vuoro tällätä, mutta Sorokin poimii kiekon räpyläänsä ilman ongelmia.

14. min: Suomi rakentaa hienon tilanteen, kun Oula Palve tarjoilee kiekon Miro Aaltoselle, joka laukoo suoraan syötöstä. Sorokin torjuu kiekon kuitenkin mainiosti.

13. min: JÄÄHY! Leijonat pääsee hakemaan kavennusmaalia ylivoimalla. Denis Barantseville kahden minuutin rangaistus huitomisesta.

12. min: Petteri Lindbohm pääsee kokeilemaan Ilja Sorokinin torjuntavirettä terävällä kudilla, mutta Sorokin torjuu kiekon varmasti.

11.15: MAALI! VENÄJÄ 2-0! Venäjä käyttää ylivoimamahdollisuutensa hienosti hyödykseen, kun Nikita Nesterov tulittaa siniviivalta pelivälineen verkkoon.

10. min: JÄÄHY! Suomi joutuu alivoimalle ensimmäistä kertaa tässä ottelussa. Mikael Ruohomaa joutuu kahden minuutin istunnolle kampituksesta.

9. min: Joonas Nättinen sytyttää suomalaisyleisön antamalla kovan taklauksen Venäjän puolustajalle.

6. min: Venäjän Andrei Loktionov ohjaa vaarallisesti maalin edestä, mutta Juha Metsola venyy Suomen onneksi kiekon tielle.

04.00: MAALI! VENÄJÄ 1-0! Suomi menettää kiekon omalla hyökkäysalueella ja Venäjä pääsee vaaralliseen vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Mikhail Grigorenko laukoo kiekon varmasti reppuun.

2. min: Ottelu on alkanut hieman tunnustellen. Päästä päähän mennään, mutta kumpikaan joukkue ei ole saanut vielä painetta vastustajan päätyyn.

Ottelu on käynnissä!

Kello 18.29: Kansallishymnit kajahtavat komeasti Hartwall Arenalla. Ottelu on pian valmiina alkamaan.

Kello 18.25: Pelaajat saapuvat hiljalleen jäälle. Ennen ottelua pidetään hiljainen hetki edesmenneelle jääkiekkomaajoukkueenhuoltajalle Erkki Haapaselle.

Kello 18.15: Puolustaja Teemu Kivihalme pelaa uran ensimmäisen ottelunsa Suomen paidassa. Kivihalmeen tie maajoukkueeseen ei kuitenkaan ole se aivan tavallisin.

Kello 18.10: Viime vuonna Karjala-turnaus oli Leijonien osalta hienoa seurattavaa. Suomi voitti kaikki kolme otteluaan ja nappasi turnausvoiton itselleen komeasti puhtaalla pelillä.

Kello 18.05: Venäjän joukkueen kaikki pelaajat pelaavat KHL:ssä. Joukkueen suurimpina tähtinä häärivät TsSKA Moskovan Kirill Kaprizov ja Mikhail Grigorenko.

Kello 17.55: NHL ja pelaajayhdistys NHLPA viimeistelevät vuoden 2020 World Cup -turnauksen suunnitelmia. Uusimpien suunnitelmien mukaan otteluita pelattaisiin useammassa kaupungissa.

Kello 17.40: Suomen maalilla illan ottelussa torjuu Juha Metsola. Suomen kokoonpanossa nähdään tänään kaiken kaikkiaan viisi Leijonat-debytanttia.

Kello 17.30: Tervetuloa mukaan liveseurannan pariin. Leijonat aloittaa tänään kautensa kohtaamalla Venäjän Karjala-turnauksen avausottelussa. Kiekko tippuu jäähän noin tunnin kuluttua.