Hallitus neuvottelee uusista maan sisäisistä koronatoimista – Sanna Marin: "Maskisuosituksen tiukentamista on syytä tarkastella""

Hallitus neuvottelee tänään siitä, millaisiin koronatoimiin maan sisällä ryhdytään virusmuunnosten takia. MTV Uutiset on paikalla Säätytalolla.

Hallitus käy läpi hybridistrategiaansa koronaviruksen muunnoksen takia ja sitä, milloin kireämpiin rajoitustoimiin pitäisi siirtyä, jos herkästi tarttuva virusmuunnos lähtee leviämään.

MTV Uutisten tietojen mukaan neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen ennen huomisiltaa ja todennäköisesti tiedotustilaisuus järjestetään neuvottelujen päätteeksi.

11.31: Ohisalo: Virosta on tullut Suomeen tartuntoja ja matkustusrajoitukset olivat tarpeen.

11.30: Suorassa haastattelussa Maria Ohisalo.

11.29: Saarikko: Yritämme estää muuntoviruksen pahimmat vahingot Suomessa.

11.28: Saarikko: Uuden tartuntatautilain voimaantulo toisi helpotusta. Nyt osaa toimijoista voidaan rajoittaa ja osaa ei.

11.27: Saarikko: Yritämme päättää rajoituksista mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Emme voi luvata rajoitusten höllentämistä.

11.26: Saarikko: Emme voi ajatella, ettei viruksen muuntuminen koske meitä.

11.25: Suorassa haastattelussa Annika Saarikko.

11.14: Marin väläytti haastattelussa Säätytalon portailla maskisuosituksen tiukentamista vastauksena kysymykseen Saksan uusista maskipakosta. Marin kertoi käyttävänsä itse kirurgista suu-nenäsuojusta kangasmaskin sijaan siksi, että se ehkäisee tartuntoja tehokkaammin. Marin kertoi kiinnittäneensä huomiota Saksan viime viikkoiseen päätökseen kiristää maskipakkoa niin, että kaupoissa ja joukkoliikenteessä täytyy ryhtyä käyttämään sairaalatason maskeja. Sairaalatason maskeja ovat kirurginmaskien lisäksi KN95-, N95- tai FFP2-standardin mukaiset maskit.

11.11: MTV Uutiset odottaa Säätytalolla muiden ministerien saapumista.

11.07: Marin: Voimme joutua olemaan rajoitusten kanssa tekemisissä vielä pitkälle kevääseen.

11.05: Marin: Kiinnitin huomiota Saksan uuteen maskilinjaan ja on syytä tarkastella, pitäisikö suosituksia Suomessakin tiukentaa.

11.04: Marin: Suomen ja naapurimaiden välinen tartuntatilanne on hyvin erilainen ja siksi tiukoille matkustusrajoituksille on tarvetta.

11.02: Marin: Uusi tartuntatautilaki on edelleen käsittelyssä.

11.01: Pääministeri Sanna Marin suorassa haastattelussa Säätytalon portailla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja