MTV Uutisten tiedot: Hallitus neuvottelee koronarajoituksista huomenna kello 11.30 – lasten harrastusrajoitusten lievennystä pohditaan

4:09
Viimeksi hallitus päätti viime perjantaina kiristää maahantuloa. Katso, miten sisäministeri Ohisalo kommentoi tiukennusta tuoreeltaan Kymmenen uutisissa.

Hallitus neuvottelee jälleen huomenna koronarajoituksista ja hybridistrategian päivittämisestä kello 11.30.

Taustajoukot valmistelevat tänään linjauksia mahdollisimman pitkälle, jotta hallitus voi tehdä tarvittavat ratkaisut huomenna maanantaina. MTV Uutisten tietojen mukaan neuvottelut on tarkoitus saada päätökseen ennen huomisiltaa ja todennäköisesti tiedotustilaisuus järjestetään neuvottelujen päätteeksi.

Neuvotteluissa haetaan lähinnä työkalupakkiin valmiiksi keinoja, joilla varaudutaan koronatilanteen pahenemiseen eli varsinaisia uusia rajoitustoimia ei huomenna ole odotettavissa. Pohdinnassa on se, milloin kireämpiin rajoitustoimiin pitäisi siirtyä, jos herkästi tarttuva virusmuunnos lähtee leviämään.

MTV Uutisten tietojen mukaan esimerkiksi laajasta siirtymisestä etäopetukseen ei ole huomenna odotettavissa päätöstä.

Lasten ja nuorten yhteisharrastusten kieltäminen on aiheuttanut paljon arvostelua, ja kunnat ovat tehneet asiassa toisistaan poikkeavia ratkaisuja. MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus pohtii huomenna, pitäisikö lasten ja nuorten yhteisharrastaminen sallia joillakin ehdoilla ja rajoituksilla myönteisten sosiaalisten vaikutusten takia.

Kiuru: Karanteenin tehostamista pohdittava

Sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi perjantaina, että hallitus arvioi maanantaina myös sitä, joudutaanko karanteenin rikkomisesta seuraavia sanktioita tehostamaan. Virallisen karanteenin noudattamatta jättämisestä voidaan nyt rangaista sakolla tai enintään kolmen kuukauden vankeudella.

Monen toimen kohdalla toimivalta on kunnilla ja alueilla. Hallitus on antanut kunnille ja alueille suosituksia koronatilanteen mukaisista toimenpiteistä. Hallitus on tekemässä huomenna linjauksia nykyisten toimivaltuuksien pohjalta eikä siis ennakoi tartuntatautilain uudistusta, joka on vielä eduskunnan käsittelyssä.

Hallitus päätti jo perjantaina useista rajojen terveysturvallisuuteen ja matkustamiseen liittyvistä tiukennuksista. Tiukennukset astuvat voimaan pääosin ensi viikolla vuorokauden vaihtuessa keskiviikoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja