Lista vuoden 2014 erikoisimmista keksinnöistä - mukana leijulauta

Time on listannut verkkosivuilleen vuoden 2014 parhaita keksintöjä. MTV Uutiset poimi listauksesta muutamia mielenkiintoisimpia ja ennenkaikkea erikoisimpia innovaatioita.

Oikea leijulauta

Tiesitkö, että Paluu tulevaisuuteen II -elokuvasta tuttu Hoverboard eli leijulauta on jo todellisuutta? Tämä on yksi vuoden parhaimpien keksintöjen listaukseen päässyt laite.

Kalifornialainen Hendo on nimittäin kehittänyt skeittilaudan, joka pystyy leijumaan ilmassa. Ihan elokuvien tasolle ei kuitenkaan vielä päästä, sillä Hendo kykenee leijumaan vain muutaman sentin korkeudella ja tarvitsee silloinkin alapuolelleen jotakin hyvin johtavaa ainetta, kuten kuparia. Vain kymmenen lautaa on valmistettu ja akun toiminta-aika on maltilliset 15 minuuttia.


Edullinen, onnistunut avaruusluotain

Intia lähetti Mars-planeetan kiertoradalle Mangalyaan-luotaimen. Aluksen rakentaminen maksoi vain 74 miljoonaa dollaria, mikä on vähemmän kuin vaikkapa Gravity-elokuvan tuotantobudjetti.


Langaton sähkö

Jo nyt on olemassa langattomasti ladattavia puhelimia, mutta WiTricity-yhtiöllä on mielessä suuremmat asiat. Yhtiön langatonta lataustekniikkaa on kokeiltu mm Toyotan sähköautoilla. Virtaa voidaan tarjota langattomasti jopa 2,4 metrin päähän. Yhtiön mukaan jo kymmenen vuoden päästä televisiot, lamput ja muut laitteet voivat saada virtansa langattomasti. 


Ilmoituksia antava sormus

Ringly-sormusmallisto mahdollistaa ilmoitusten vastaanottamisen sormuksen avulla. Sormus voidaan ohjelmoida hohtamaan silloin kun käyttäjä saa vaikkapa sähköpostia tai tekstiviestin.


Polkupyörää vauhdittava rengas

Superpedestrian on kehittänyt moottoroidun pyörän polkupyöriä varten. Akkukäyttöinen "Kööpenhaminan rengas" voidaan liittää tavallisiin polkupyöriin antamaan lisää potkua pyöräilyyn. Renkaan toimintaa voidaan ohjailla erillisen älypuhelinsovelluksen avulla.


Selfiekeppi

Selfiekuvabuumin seurauksena moni yritys on alkanut valmistaa selfiekeppejä, joiden avulla käyttäjä saa otettua itsestään kuvia aiempaa etäämpää ja eri kuvakulmista.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mobiilianalyytikon mukaan selfiekeppi tuo puhelimella kuvaamiseen "todellista arvoa". 


Vankeja rentouttava huone

Vankien rentoutukseen suunnitellusta "sinisestä huoneesta" on saatu hyviä kokemuksia. Kyseisen huoneen seinille heijastetaan projektorilla mm rauhoittavia luontokuvia.

Vankien kerrotaan reagoineen niin hyvin huoneen rauhoittavaan vaikutukseen, että vartijat käyttävät sitä nyt huonon käyttäytymisen kitkemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat