Mainos

Lisääthän viesteihisi hymiöitä? Merkittävä vaikutus ihmissuhteisiin

Oletko emoji-symboleiden suurkuluttaja vai jätätkö ne mieluiten kokonaan pois omasta viestinnästäsi? Useat tutkimukset ovat todenneet, että emojiiden käytössä on paljon hyviä puolia, joita emme välttämättä tulisi edes ajatelleeksi.

Emoji-symboleiden käytön tarkoitus on välittää tekstin lisäksi tunnetiloja – esimerkiksi korostaen tai selventäen oikeaa tunnetilaa. Pelkkä naputettu viesti kun voi useinkin muuttua tulkinnan myötä aivan toisenlaiseksi kuin on alun perin tarkoitettu.

Ihmiselle on luontaista matkia toisen ilmeitä ja tunnetiloja keskustelutilanteessa. Empatian osoittaminen on myös tärkeää ihmissuhteiden kehittymisen takia.

Vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan ilmeemme kopioivat viesteissä olevien emoji-symboleiden tunnetiloja lukiessamme viestejä.

Kommunikointi vaatii myös intiimiyden tunnetta, jota syntyy keskustellessa jonkun ihmisen kanssa kasvotusten. Digitaalisessa viestinnässä onkin yhtä tärkeää välittää myös tunnetiloja ja myötätuntoa – tämä saavutetaan emoji-symboleilla. Ei riitä, että kokemuksistaan kirjoittaa tai kertoo mielipiteistään – niiden synnyttämien tunteiden välittäminen on elintärkeää.

Tunnistamme myös herkästi, kun joku on todella käyttänyt aikaa ja vaivaa aidon tunnetilan välittämiseen. Tämä puolestaan myös lisää intiimiyden ja yhtenäisyyden tunnetta. Älä siis turhaan mieti, käytätkö viesteissäsi liikaa symboleita – mitä todennäköisimmin vastaus on nimittäin: et.


Lähde: Lifehack

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.