Mainos

Liperin nuori kolmosmurhaaja ehdonalaiseen – teon motiivina muun muassa kauna viinapullosta

Helsingin hovioikeus päästää Liperin kolmoismurhasta elinkautiseen tuomitun miehen ehdonalaiseen vapauteen.

Mies oli alle 21-vuotiaana surmannut yhdessä 26-vuotiaan naisen kanssa kolme henkilöä muun muassa kuristamalla ja lyömällä teräaseella useita kymmeniä kertoja. Kesäkuusa 2002 mies kuristi ensimmäisenä 54-vuotiaan liperiläismiehen, kertomansa mukaan bensavarkausväitteisiin liittyvän kaunan vuoksi.

Teoista rikoskumppanina tuomittu nainen pääsi ehdonalaiseen viime vuonna.

Mies ja vaimo tapettiin

Kahdessa muussa murhassa uhrina oli 54-vuotias liperiläismies ja tämän 50-vuotias vaimo. Vaimo vietiin ensin Heinävedelle ja tapettiin metsässä. Sen jälkeen aviomies surmattiin kotinsa lähelle, ja kuljetettiin Vehmersalmelle, jossa ruumis kätkettiin metsään. Kumpaakin uhreista puukotettiin kymmeniä kertoja. Näissä surmissa taustalla oleva kauna liittyi muun muassa siihen, että aviomies oli joskus riistänyt hänen kädestään viinapullon.

Mies on ollut vankeudessa lähes 15 vuotta 6 kuukautta. Mies vapautetaan ehdonalaiseen ensi vuoden helmikuussa, kun vankilassaoloaikaa tulee kertyneeksi noin 16 vuotta 6 kuukautta.

Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista. Mies on osallistunut aktiivisesti vankilan työtoimintaan, aloittanut viime vuonna levyseppähitsaajan opinnot ja onnistunut rangaistusajan suunnitelmansa toteuttamisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.