Lionel Messin unelmahetkestä repesi kohu – näin Qatarin MM-kisapomo perustelee Fifan sääntöjä rikkonutta ratkaisua

Lionel Messin unelma toteutui viimein – Argentiinan supertähti sai MM-pokaalin käsivarsilleen 1:28
Lionel Messin unelma toteutui viimein – Argentiinan supertähti sai MM-pokaalin käsivarsilleen

Sunnuntai-iltana Argentiina voitti jalkapallon MM-kultaa 36 vuoden tauon jälkeen. Joukkueen kapteeni, 35-vuotias Lionel Messi nosti himoitun pokaalin ilmaan. Ikoninen hetki jää historiaan. Silmänräpäykseen tallentui myös Messille puettu poikkeuksellinen asuste. 

Messi kutsuttiin lavalle Argentiinan joukkueesta viimeisenä itseoikeutetusti nostamaan MM-pokaali käsivarsilleen. Kenties kaikkien aikojen paras jalkapalloilija sai uralleen sen kirkkaimman mahdollisen kruunun.

Palkintolavan toisessa päässä joukkuetoverit odottivat juhlia alkavaksi, kun Messi kätteli Fifa-pomo Gianni Infantinoa ja Qatarin emiiriä, sheikki Tamim Bin Hamad Al Thania. Virallisuuksien jälkeen nähtiin poikkeuksellinen hetki. Messi puettiin arabimaailmasta tuttuun miesten perinneasuun, bishtiin. Musta viitta asetettiin argentiinalaisen hartioille juuri ennen pokaalin nostoa. 

Kisaisännän ratkaisu on nostattanut laajasti kritiikkiä. Monien mielestä kaapumainen asu ei kuulunut osaksi ikonista kuvaa, jossa pokaali nousi Argentiinan kapteenin pään yläpuolelle. 

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen. 

Messi pakotettiin juhlimaan MM-voittoa kaapu päällä 1:34
Messi puettiin kaapuun ennen pokaalin nostoa. 

Tapaus rikkoi jopa Fifan omia sääntöjä. Liiton sääntökirjassa on tarkkaan määritelty, minkälaisiin asusteisiin pelaajat ja joukkueen jäsenet saavat pukeutua. 

Kisojen järjestelykomitean pääsihteeri Hassan Al Thawadi on nyt kommentoinut asusteesta noussutta kohua. Hänen mukaansa kyseessä ei missään tapauksessa ollut Qatarin masinoima markkinointitempaus.

– Se on viralliseen tilaisuuteen tarkoitettu puku, jota käytetään juhlallisuuksissa, tämä oli Messin juhla, Al Thawadi sanoi BBC:lle. 

Pääsihteeri toppuutteli tapauksen kohtaamaa kritiikkiä. Tarkoituksena oli esitellä arabimaiden tapakulttuuria, eikä omia ikonista hetkeä kisaisäntien taskuun.

– MM-kisoissa oli mahdollisuus esitellä maailmalle arabien ja muslimien kulttuuria. Tässä ei ollut kyse Qatarista, vaan se oli alueellinen juhla, hän lisäsi. 

Lue myös:

    Uusimmat