Lionel Messi joutui kiusallisen tempun kohteeksi – Fifa rikkoi tässä omia sääntöjään

Messi pakotettiin juhlimaan MM-voittoa kaapu päällä 1:34
Katso videolta hämmentävä hetki, kun Lionel Messille puettiin kaapu päälle.

Lionel Messille puettiin kultajuhlissa päälle perinteinen arabiviitta, mikä sotii Fifan omia sääntöjä vastaan.

MM-kultajuhlissa nähtiin omituinen näky, kun Argentiinan kapteeni Lionel Messi nosteli pokaalia pukeutuneena mustaan arabilaisviittaan. Viittaa olivat auttamassa Messin päälle Qatarin sheikki Tamim Bin Hamad Al Thani ja Fifan pääsihteeri Gianni Infantino.

Fifan sääntökirjassa on tarkkaan määritelty, mihin asusteisiin joukkueet ja niiden jäsenet saavat pukeutua juhliessaan. New York Timesin toimittaja Tariq Panja kiinnitti huomiota Messin asustukseen ja huomasi sen sotivan Fifan omia sääntöjä vastaan. Kansainvälisen jalkapalloliiton sääntöjen mukaan pelaajat saavat käyttää vain t-paitoja, ottelupaitoja tai esimerkiksi erityisiä kultaisia paitoja, joiden kaikkien on oltava saman valmistajan valmistamia.

Panja muistuttaa tviitissään, että kisojen alussa Fifa kielsi sateenkaarivärein koristeltujen käsivarsinauhojen käytön, ja perusteli asiaa nimen omaan omilla pukeutumissäännöillään.


Videolla näkyy, miten Messille ei anneta pahemmin vaihtoehtoja kaapuun pukeutumisen kanssa. Katso kiusallinen tilanne pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat