Liian kesyjä susia aletaan ammuskella paintball-aseilla Hollannissa – hukan kuvattiin tulevan suoraan perheen luokse kansallispuistossa

Osassa Hollantia on annettu lupa ampua liian kesyiksi muuttuneita susia värikuulia ampuvilla paintball-aseilla, kertoo BBC.

Britannian yleisradion mukaan Alankomaissa pelätään tosissaan, että susista on tulossa niin kesyjä, että hukat voivat pian aiheuttaa todellista vaaraa.

Arnheimin aluehallinto päätti susien säikyttämisestä sen jälkeen, kun somessa julkaistiin video, jolla susi kävelee kaikessa rauhassa kansallispuistossa oleskelleen perheen luokse.

Paintball-aseet valittiin susien säikyttelyyn sen vuoksi, että osuma jättää suteen värimerkin, minkä perusteella puistonvartijat tietävät, mihin yksilöihin on osuttu. Värikuulilla ammuskelun toivotaan vaikuttavan susien käytökseen niin, etteivät ne tulisi muutamaa kymmentä metriä lähemmäs ihmisiä.

Viranomaisten mukaan eräs susiyksilö tuntuu jopa erityisesti etsivän ihmisiä. Ympäristöjärjestö on syyttänyt Hoge Veluwe -kansallispuiston viranomaisia susien ruokkimisesta, jotta "liian kesyt" sudet voitaisiin luokitella ongelmaeläimiksi ja tappaa.

Puiston omistaja on kiistänyt syytökset, mutta on aiemmin sanonut ettei susi kuulu Alankomaihin. Kesällä julkaistun raportin mukaan maassa elää noin kaksikymmentä aikuista sutta.

Aluehallinnon päätös ei myöskään tarkoita, että kuka tahansa voisi mennä puistoon paintball-aseen kanssa ammuskelemaan päin susia, vaan toiminnasta vastaavat tehtävään valitut tahot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja