Nämä videot sinun on nähtävä! Riku, 24, ottaa uskomattoman tarkkoja videoita eläinten poikasista Turun metsissä: "Maltti on valttia"

0:29
Uskalias kohtaaminen tallentui videolle: Riku makasi maassa, kun pesästä kömpi utelias pikku kettu näykkimään housun lahkeita

Turkulainen Riku Norakari viettää metsässä päiviä napatakseen täydellisen luontokuvan.

Kärsivällinen, motivoitunut, kunnioittava.

Tällaiseksi kutsuu itseään 24-vuotias turkulainen Riku Norakari, joka ottaa työkseen valokuvia metsän elämästä.

Norakari kertoo innostuneensa kuvaamisesta aikoinaan saatuaan rippilahjaksi järjestelmäkameran. Kiinnostava kapine kulki aluksi mukana rullalautailu- ja lumilautailuharrastuksen parissa ja myöhemmin hän siirtyi kameransa kanssa vaellusretkille metsiin.

– Kiinnostuin luonnosta jo nuorena pelkästään tutkien sitä ja seikkaillen siellä. Minua alkoi kiinnostamaan yhä enemmän maisemavalokuvaus ja aloin opiskelemaan valokuvausta tosissaan myös itse. 

1:06

Videolla supikoiran pentuja kolossa.

"Minun ja jokaisen kuvattavan välille syntyy kuvaushetkellä omanlaisensa yhteys"

Se, missä Norakari on äärimmäisen hyvä, ovat lähikuvat eläinten kanssa.

Riku ymmärtää, että päästääkseen lähelle eläimiä, täytyy hänellä olla lajitietämystä ja saavuttaa luonnonkappaleissa tietty kunnioitus.

– Minun ja jokaisen kuvattavan välille syntyy kuvaushetkellä omanlaisensa yhteys. Maltti on valttia ja lopulta se palkitaan. 

0:29

Mäyräparivaljakko leikkimässä metsässä.

Norakarin mukaan eniten aikaa vie kuitenkin lajeihin tututustuminen ja niiden sijainnin metsästäminen. Hän viettää väliä tuntikausia metsässä etsien eläimiä.

– Pitää selvittää, miten eläimet käyttäytyvät mihinkin vuoden aikaan, onko paritteluaika tai pentuja. Tärkeää on myös tietää, ovatko eläimet aggressiivisia ihmisiä kohtaan vai ovatko ne tottuneet läsnäoloon. Tärkeää on myös tietää, kuinka lähelle eläintä voi lähestyä, ettei se tai muut perheenjäsenet häiriinny tilanteesta.

0:38

Kettujen elämää Turussa.

Haaveena kuvata vielä naali, ilves ja susi

Norakari on kuvannut eläimiä kaikkea aina ketuista mäyriin, hirvistä karhuihin ja supikoirista huuhkajiin. Norakari kertoo, että vielä muutama eläin puuttuu listalta.

– Haaveena olisi päästä kuvaamaan vielä ainakin naali, ilves ja susi. Haluan myös kehittyä vielä kuvaajana ja avata oman nettikaupan, jossa olisi kuviani myytävän, Norakari tuumii.

Norakarin luontokuvia pääset katselemaan muun muassa hänen Instagram-profiilista.

0:34

Huuhkajan poikaset paistattelemassa päivää.


Katso Riku Norakarin ottamia videoita yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja