Alle seitsemän minuutin sarjatuotantoauto: Tältä näyttää ennätyskierros Nürburgringillä kuljettajan silmin

6:55

Valtikka on vaihtanut omistajaa. Autonvalmistajien legendaarisen mittatikun, yli 20-kilometrisen Nürburgringin nopeimmin läpäissyt sarjatuotantoauto on nyt Lamborghini.

Mikäli verrokkina käytetään kuuluisaa saksalaista moottorirataa Nürburgringiä, on maailman nopein sarjatuotantoauto Lamborghini Aventador SVJ. Se päihitti vuosi sitten kuninkuuden itselleen ottaneen Nio EP9 -sähköauton noin sekunnilla.

Uusi virallinen tuotantoautojen rataennätys seisoo nyt lukemissa 6 minuuttia, 44 sekuntia ja 97 sadasosaa. Aventadorin rattia käänteli italialainen kilpa-autoilija Marco Mapelli.

Mapellin ja Aventadorin kierros on kuitenkin vielä hyvin, hyvin, hyvin kaukana kaikkien aikojen nopeimmasta. Muutama viikko sitten yli kolme vuosikymmentä kestäneen rataennätyksen rikkoi Porsche ajalla 5:19.546. Autona oli rajoittamaton 919 Hybrid Evo, jolla ei ole asiaa sen enempää kadulle kuin FIA:n virallisiin kisoihinkaan.

Lamborghini Aventador SVJ esiintyi radalla kevyesti naamioituna, sillä sitä ei ole vielä virallisesti esitelty. Se saa ensi-iltansa Pebble Beachilla Kaliforniassa elokuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja