Liam ja Hannah olivat syytteessä rikoksista, joita he eivät olleet tehneet – samankaltaiset kokemukset yhdistivät: "Kamalasta tilanteesta voi seurata jotain ihanaa"

Pari rakastui lentokentällä – astelivat avioon matkatavaraliukuhihnan ääressä 1:26
Katso videolta, miksi eräs pariskunta päätti mennä naimisiin matkatavaraliukuhihnalla.

Liam ja Hannah huomasivat, että samanlaiset kokemukset yhdistävät heitä.

25-vuotias Liam Allan sai muutama vuosi sitten syytteet raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 23-vuotiaan Hannah Arkwrightin entinen poikaystävä puolestaan syytti tätä kotiväkivallasta. Myöhemmin Liam ja Hannah tapasivat ja rakastuivat. Nyt heillä on pieni vauva. Erikoisesta rakkaustarinasta kertovat muun muassa The Sun ja The Mirror.

Ex-kumppani syytti Liamia raiskauksesta

Vuosia sitten eräs nainen syytti Liamia raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2017, kolme päivää ennen oikeudenkäyntiä kävi ilmi, että poliisi ei ollut toimittanut syyttäjälle aineistoa kymmenistä tuhansista tekstiviesteistä, joita Liam ja toinen osapuoli olivat toisilleen lähettäneet. Nämä viestit todistivat, että Liam oli syytön. Hän oli alusta lähtien vakuuttanut syyttömyyttään, noin kahden vuoden ajan.

Poliisi selitti asiaa myöhemmin sanomalla, että viestejä ei ollut toimitettu syyttäjälle, koska tapauksesta vastanneen viranomaisen mielestä niissä ei ollut ollut mitään relevanttia. Poliisi pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta.

Liam oli opiskellut kriminologiaa, mutta joutui vaihtamaan alaa syytösten vuoksi. 

Hannahia epäiltiin väkivallasta

Hannahin kohdalla ex-puoliso oli esittänyt syytöksiä, jotka todistettiin myöhemmin aiheettomiksi. Meni yli vuosi ennen kuin kaikki Hannahia vastaan nostetut syytteet oli saatu selvittyä. Tutkimuksesta vastaava virkailija oli esimerkiksi vaihtunut tässä välissä muutaman kerran. Hannah todettiin syyttömäksi kaikkiin ex-kumppanin väittämiin asioihin. 

– Olin tietysti iloinen siitä, että kaikki syytteet raukesivat, mutta koko elämäni oli ikään kuin pysähdystilassa vuoden, Hannah kertoo.

Tällä Hannah viittaa siihen, että hän ei voinut syytteiden takia esimerkiksi vastaanottaa paikkaa lääketieteellisestä. Lisäksi hänen vanhempansa olivat käyttäneet suuria summia asianajajien palkkioihin.

Kaiken tämän jälkeen Hannah kiinnostui brittiläisestä lainsäädännöstä ja sen ongelmakohdista. Niin hän päätyi maaliskuussa 2019 kuuntelemaan Liamin järjestämää aiheeseen liittyvää luentoa ja pari kohtasi. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syvä yhteys löytyi saman tien

Hannah kertoo, että he olivat menneet yhdessä baariin ja juoneet muutaman. He löysivät heti paljon yhteistä jutun juurta.

– Olemme esimerkki siitä, miten kamalasta tilanteesta voi seurata jotain ihanaa. Pahoistakin jutuista voi löytyä jotain hyvää.

Nyt kaksikko on alkanut pyörittää yhdessä hyväntekeväisyysjärjestöä. Se tarjoaa neuvonta-apua niille, jotka ovat joutuneet samanlaiseen tilanteeseen kuin he joskus. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisäksi heillä on kahdeksan kuukauden ikäinen tytär. Hannah valmistuu pian juristiksi. Liam aikoo keskittyä hyväntekeväisyysjärjestön täysipäiväiseen pyörittämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat