LG myönsi television urkkineen katsojiaan - Myös PlayStation kyttää käyttäjiä

Korealainen teknologiayhtiö LG on myöntänyt, että yhtiön älytelevisio on lähettänyt eteenpäin käyttäjätietoja, vaikka käyttäjä olisi kieltänyt tietojen lähetyksen.

Television käyttäjä on voinut valita tiedonkeruun pois asetusvalikosta, mutta brittiläisen DoctorBeet-blogin kirjoittaja havaitsi, että tietoja lähetettiin eteenpäin tästä huolimatta.

LG kertoo BBC:lle laittavansa jakoon päivityksen, joka korjaa kyseisen tietoturvaongelman. Samalla yhtiö on pyytää asiaa anteeksi asiakkailtaan.

-Olemme saaneet vahvistuksen, että vaikka katsoja on sulkenut tietojenkeruuominaisuuden, niin se on jatkanut tietojen välittämistä, joskaan tietoja ei ole säilytetty palvelimella. Ohjelmistopäivitys tulee korjaamaan ongelman kaikissa LG:n Smart TV -laitteissa joita asia koskee , toteaa LG lausunnossaan.

LG painottaa, että kerätyt tiedot eivät olleet henkilökohtaisia, vaan pelkästään katselutietoja.

-Tietoja kerätään osana Smart TV -alustaa, jotta käyttäjälle saadaan lähetettyä kohdennettua mainontaa ja toisille älytelevision omistajille saadaan jaettua katselusuosituksia, kerrotaan LG:ltä.

BBC kertoo, että urkintakohun myötä on tullut julki, että nyös Sonyn PlayStation-konsolin kautta kerätään tietoa jokaisesta laitteella soitetusta Blu-ray levystä.

Maailman johtava televisiovalmistaja Samsung ei ole vielä kommentoinut, miten yhtiön televisiot käsittelevät käyttäjätietoja.

 

Lue myös:

    Uusimmat