Lewis Hamiltonin moottorista merkittävä paljastus – asiantuntija rohkaisee Mercedestä uuteen uhkapeliin: "Kannattaisi harkita"

Lewis Hamiltonille Brasilian GP:ssä otetun moottorirangaistuksen takana eivät olleet Mercedes-voimanlähteen luotettavuusongelmat, tallin ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin on paljastanut. 

Hamiltonin autoon asennettiin Brasilian kisaviikonloppua varten jo kauden viides polttomoottori, mikä toi brittitähdelle viiden lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kisaan. Vaihdoksen oletettiin johtuvan luotettavuusongelmista, sillä Hamiltonin tallitoverin Valtteri Bottaksen auton moottoriin on tehty jo useampi ison rangaistuksen tuonut remontti kauden aikana.  

Mercedes-pomo Andrew Shovlinin mukaan tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ollut luotettavuudesta. 

– Vaihdokselle ei ollut teknistä syytä, sillä emme pelänneet moottorin pettävän. Enkä usko, että sellaista pelkoa on jatkossakaan, Shovlin toteaa F1 Nation -podcastissa. 

– Rangaistuksen ottaminen sprinttikisaviikonloppuna on houkutteleva vaihtoehto. Jos voitat lauantaina (sprinttikilpailun), saat enemmän MM-pisteitä ja voit keventää (moottorivaihdoksesta tulevaa) takapakkia. Uskoimme myös, että tällä radalla voi ohittaa ja kuroa sijoituksia. 

Vaikka Mercedes koki yllätyksen lauantaina, kun Hamiltonin aika-ajosuoritus hylättiin sääntöjenvastaisen takasiiven takia ja britti pudotettiin 20. lähtöruutuun sprinttikilpailussa, tallin suunnitelma onnistui täydellisesti. Hamilton lensi vastustajiensa ohi niin lauantain sprinttikisassa kuin varsinaisessa GP:ssä sunnuntaina. Ilmiömäisen suorituksen kruunasi voitto-ohitus Red Bullin Max Verstappenista

– Todistimme kahden päivän aikana, että Brasiliassa on mahdollista tehdä ohituksia, Shovlin alleviivaa. 

Shovlin korostaa myös Mercedeksen onnistuneen ratkaisun jatkovaikutuksia.  

– (Lisä)moottoreita on myös hyvä saada jatkokäyttöön, sillä Abu Dhabissa tuoreesta moottorista olisi hyötyä vain yhdessä kilpailussa, Shovlin kommentoi viitaten kauden päätöskisaan. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Ottaako Mercedes heti uuden riskin Hamiltonin kanssa?

Hamiltonin moottorivaihdoksesta Brasiliassa saama etu ja Mercedeksen muutenkin hämmästyttävä suoravauhti ovat saaneet Sky Sportsin F1-asiantuntijan Martin Brundlen spekuloimaan vielä yhdellä päivityksellä britin autoon. 

Brundlen mielestä Mercedeksen kannattaa harkita vakavasti Hamiltonin voimanlähteen päivittämistä uudella polttomoottorilla myös tulevana viikonloppuna Qatarissa. Kyseessä on F1-kuskeille uusi rata, jossa on pitkä pääsuora ja vain vähän hitaita mutkia.  

– Tämä tarina tarjoaa vielä paljon käänteitä, ja kun Mercedes on tuollaisessa iskussa, tallin kannattaisi harkita uutta polttomoottoria kauden huipennusta varten. Viiden lähtöruudun rangaistus voisi olla sen väärti, sillä Lewis ohitti (Brasiliassa) kaikki muut 19 autoa ja 16 niistä ainakin kahdesti, Brundle väläyttää kolumnissaan

Qatarin kilpailun lisäksi ylimääräisistä moottoritehoista on hyötyä myös kauden kahdessa viimeisessä GP:ssä Saudi-Arabiassa ja Abu Dhabissa.

Lähde: planetf1.com

Lue myös:

    Uusimmat