Sieltä se tuli: Lewis Hamilton hylättiin

Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin Brasilian GP:n aika-ajon suoritus on hylätty. Kisan tuomaristo julisti Hamiltonin auton laittomaksi, vaikka Mercedes koitti vedota siihen, ettei sääntörike ollut tahallinen.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tekninen delegaatio tarkisti Hamiltonin auton aika-ajon jälkeen. Tarkistuksissa ilmeni, että Hamiltonin auton avattavan takasiiven järjestelmä toimi liiankin hyvin. Eli Suomeksi sanottuna avattava siiveke aukesi liikaa.

Tuomaristo kutsui sekä Hamiltonin, Mercedeksen edustajat kuin Red Bullin hollantilaiskuskin Max Verstappenin tuomariston eteen. Verstappen sai lopulta 50 000 euron sakot, kun hän kävi käpälöimässä Hamiltonin auton takasiipeä. Tuomaristo kuitenkin alleviivasi, että Verstappen ei aiheuttanut vahinkoa toiminnallaan.

Tuomaristo pui Hamiltonin kohtaloa pitkään. Lopputuloksena oli hylkäys.

Mercedes yritti vedota muun muassa siihen, että sääntörike ei ollut tahallinen. Tuomaristo uskoi näkemykseen, mutta antoi silti hylkäyksen, koska sen mielestä Mercedes olisi voinut korjata viallisen avattavan takasiiven jopa aika-ajon aikana.

Tuomion myötä Hamilton lähtee illan sprinttikisaan joukon hänniltä.

Hamilton on nyt pahoissa vaikeuksissa, sillä hän sai jo aiemmin viiden lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain normaalimittaiseen kilpailuun. Rangaistus tuli, kun Mercedes asensi Hamiltonin autoon uuden polttomoottorin.

Samaan aikaan Hamilton on jo 19 pisteen takamatkalla Verstappeniin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat