Vahvistus: Max Verstappenin temppu tutkitaan uudelleen – Mercedes veti johtopäätöksensä "uudesta todistusaineistosta"

Mercedeksen F1-talli ilmoittaa pyytäneensä tuomaristoa tutkimaan Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä Brasilian GP:ssä tapahtuneen ohitustilanteen. Syynä pyyntöön ovat tiistaina julki tulleet uudet todisteet.

Verstappen pakotti Hamiltonin ulos radalta, kun tämä yritti ohitusta sunnuntaina ajetun Brasilian GP:n 48. kierroksella. Mercedes-kuski joutui vetäytymään yrityksestä, mutta onnistui lopulta nousemaan voittoon myöhemmässä vaiheessa kisaa.

Kilpailujohtaja Michael Masi ohjasi tilanteen tuomariston tutkittavaksi, mutta tuomaristo päätti jo kisan aikana, ettei tapaus vaadi jatkoselvittelyä. Myöhemmin Masi vahvisti, ettei tuomaristolla ollut käytettävissään Verstappenin autosta kuvattua on-board-videokuvaa.

F1-sarja julkaisi tiistaina telemetriatietoja kummankin auton liikkeistä sekä sunnuntaina puuttumaan jääneen videon Verstappenin ohjaamosta kuvattuna. Videolta näkyi, että Verstappen ajatti Hamiltonin ulos radalta varsin myöhäisellä jarrutuksella. Tämän näkeminen muutti myös Mercedeksen mielipiteen.

– Mercedeksen F1-tiimi vahvistaa, että se on tänään käyttänyt oikeutensa uudelleentarkistaa sääntöpykälän 14.1.1. mahdollistaman mukaisesti mutkan neljä tapahtuman autojen 44 ja 33 (Hamiltonin ja Verstappenin) välillä Brasilian GP:n 48. kierroksella uuden todistusaineiston, joka ei ollut tuomariston käytettävissä päätöksen aikaan, perusteella, Mercedes tiedotti.

Lue myös:

    Uusimmat