Lewis Hamiltonin gaalareissu herätti piikittelyä – F1-tähti vastaa nyt kritiikkiin: "En väittänyt kuolevani"

3:18
Lewis Hamilton ja Max Verstappen kolaroivat dramaattisesti kaksi viikkoa sitten Italian Monzassa.

Italian F1-kisan kolarointinsa jälkeen hoitotoimia vastaanottanut Lewis Hamilton kummastutti matkustamalla heti tapauksen jälkeen Yhdysvaltoihin muotigaalaan. Mercedes-tähti ei näe ristiriitaa asioiden välillä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonin nähtiin heti Max Verstappenin kanssa sattuneen kolarin jälkeen kulkevan niska kinesioteipillä tuettuna. Pari päivää myöhemmin hän oli kuitenkin juhlimassa muotigaalassa New Yorkissa.

Red Bullilla reagointiin käänteeseen voimakkaasti. Tiimin neuvonantaja Helmut Marko syytti Mercedeksen vain tekaisseen Hamiltonin loukkaantumishuhut varmistaakseen Verstappenin rangaistuksen.

Hamilton kertoi puolitoista viikkoa myöhemmin Venäjän Sothissa, ettei kolarista ja Verstappenin takarenkaan osumisesta hänen kypäräänsä jäänyt pitkäaikaista vaivaa. Hamilton ei myöskään ymmärrä, miksi vastapuolen oli syytettävä häntä valehtelemisesta.

– En oikeastaan kuuntele, mitä nämä yksilöt puhuvat. On luonnollista, että kun auto laskeutuu päähäsi, niin sinulla saattaa olla vähän epämukava olo, Hamilton kommentoi torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

– En väittänyt kuolevani. Tiedostan vain, että millisekunneissa voi tapahtua mitä vain. Olin kiitollinen siitä, että pääsin siitä ilman pahaa loukkaantumista, hän jatkoi.

Viiden pisteen ero MM-taistelussa Verstappenin hyväksi tietää sitä, että kauden edetessä kohti huipennustaan vastaavia tilanteita saatetaan vielä nähdä. Hamilton kertoo olevansa valmis koetuksiin.

– Minusta on tärkeintä, että jatkamme vain kisaamista kovaa mutta rehdisti. Ei minulla ole mitään epäilyksiä siitä, ettemmekö molemmat olisi ammattilaisia ja ottaisi opiksi menneistä, Hamilton sanoi.

– En ikinä odota, että kukaan kuski perääntyy tilanteista. Se ei ole tapa, jolla lähestyn kisaamista kenenkään kuskin kohdalla. Meidän kaikkien pitää olla fiksuja. Aina tulee tilanteita, jolloin et selviä mutkasta, ja silloin pitää jättää taistelu seuraavaan mutkaan.

– Sen löytää vain kokemuksen kautta, että kyse ei ole kaksintaistelusta yhdessä mutkassa. Tiedän, millaista on taistella ensimmäisestä mestaruudestaan. Sitä käy läpi paljon erilaisia tunteita ja kokemuksia, Hamilton kuittasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja