Max Verstappen suivaantui kysyttäessä Lewis Hamiltonista ja kolaripaikalta lähtemisestä: "Maailmassa on paljon tekopyhiä ihmisiä"

F1-tähti Max Verstappen ei sulata saamaansa kritiikkiä siitä, ettei hän jäänyt kolaripaikalle kysymään Lewis Hamiltonilta tämän vointia. Hollantilaisella oli omien sanojensa mukaan syytä olettaa, että vastapuoli oli tilanteen jälkeen kunnossa.

Verstappenin toiminta edellisviikon Italian GP:n kolaroinnin yhteydessä herätti kritiikkiä, kun Red Bull -kuski marssi tyynesti pois tapahtumapaikalta Lewis Hamiltonin ollessa yhä hänen autonsa alla jumissa.

Hamilton ihmetteli itsekin Verstappenin käytöstä. Hollantilainen kertoo kuitenkin nähneensä heti autosta noustuaan kilpakumppanin olevan kunnossa. Hän ei pitänyt vihjailusta, ettei hän ollut kiinnostunut Hamiltonin voinnista.

– Maailmassa on paljon tekopyhiä ihmisiä. Se ainakin on varmaa, Verstappen hyökkäsi heti kysymystä vastaan Motorsport.comin mukaan.

– Hyppäsin ulos autostani ja katsoin vasemmalle. Hän yritti yhä pakittaa, käänteli rattiaan ja yritti päästä pois autoni alta. Luulen siis, että hän oli ihan kunnossa, Verstappen kommentoi Motorsport.comin mukaan.

Heti seuraavina päivinä Hamilton nähtiin paikalla muotigaalassa New Yorkissa, vaikka oli itse kertonut kärsineensä niskakivuista. Tästä Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko syytti brittiä ja Mercedes-leiriä tekaistujen tarinoiden keksimisestä.

– Sekin, että lentää maanantaina tai tiistaina Amerikkaan osallistuakseen gaalaan, voi tapahtua ainoastaan silloin, jos voit hyvin. Luulen siis, että kaikki oli jo siinä vaiheessa kunnossa, Verstappen tokaisi.

Maailmanmestaruudesta taistelevan kaksikon välillä tapahtui jo kesän Britannian GP:ssä kolari, jonka seurauksena Verstappen joutui sairaalaan tarkkailtavaksi. Hamilton ajoi kisan voittoon, ja hänen tuulettelunsa palkintopallilla suututtivat Red Bullin väen.

Verstappenin mukaan ei ole kuitenkaan syytä olettaa, että kärhämät eskaloituisivat lisää kauden kääntyessä viimeiselle kolmannekselleen.

– Ei ainakaan minun puoleltani. Olen aika rauhallinen ja chillisti kaiken suhteen. Enemmän (hermostuttavat) kysymykset, joita saan jatkuvasti siitä.

Lue myös:

    Uusimmat