Red Bull -pomolta kova väite: Lewis Hamiltonin loukkaantumisväitteet "tekaistuja"

3:18
Lewis Hamilton palaa varikolta radalle, osuu yhteen Max Verstappenin kanssa

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei usko, että Mercedeksen Lewis Hamilton koki kovia Italian GP:n kohukolarissa. Marko väittää, että Mercedes on tekaissut koko loukkaantumissopan.

Hamilton ja MM-sarjan johtaja Max Verstappen osuivat yhteen Italian GP:n 26. kierroksella. Hamilton oli palaamassa varikolta takaisin radalle, kun McLarenin Lando Norris ja Red Bull -ässä Verstappen saapuivat Monzan radan ensimmäiseen mutkaan. Verstappen ja Hamilton olivat rintarinnan, eikä kumpikaan antanut periksi. Verstappenin auto kiipesi lopulta Hamiltonin menopelin äälle, molempien päätyessä hietikolle. Kaksikon matka katkesi rytäkkään.

Kilpailun tuomaristo näki Verstappenin pääsyylliseksi kolariin. Hollantilaiselle tuomittiin kolmen lähtöruudun rangaistus kahden viikon päästä ajettavaan Venäjän GP:hen.

Rajulta näyttäneessä tilanteessa oli onnea mukana, sillä Verstappenin auto kiipesi uhkaavalla tavalla Hamiltonin pään päälle. Hamiltonin Mercedeksestä kuvattu kuvakulma myös paljasti, että Verstappenin auto osui britin kypärään.

Jälkihöyryissä Hamilton piti niskassaan tukisidettä. Britti myös valitteli ottaneensa osumaa kolarissa.

Red Bullin ja Mercedeksen välille saatiin lisää kitkaa, kun Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff väitti Verstappenin kolaroineen tahallaan Hamiltoniin. Wolff nimitti Hamiltonin temppua ”taktiseksi virheeksi”.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko päätti vastata huuteluun.

– Kaikki kolariin liittyvät ”tarinat” ovat Mercedeksen keksimiä, Marko jyrähti itävaltalaiselle Osterreich-lehdelle.

– Max oli jo ulkona autostaan, kun Lewis yritti vielä päästä liikkeelle. Lääkäriauto havaitsi tämän, eikä lähtenyt liikkeelle.

– Sen jälkeen he (Mercedes) laittoivat show’n päälle ja yhtäkkiä väittivät, että Lewis on loukkaantunut, Marko murisi.

Marko ei allekirjoittanut lainkaan väitteitä Verstappenin kolaroinnin tahallisuudesta.

– Täyttä hölynpölyä! Marko vastasi.

Kolari oli jo MM-sarjan kärkikaksikolle toinen tällä kaudella. Kesätauon alla Silverstonessa Hamilton osui Verstappeniin ohitusyrityksen yhteydessä. Tästä seurasi Verstappenin nopeavauhtinen ulosajo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja