Lewis Hamiltonilta tiukka vastaus Sebastian Vettelin kritisoijille – ”Pyörähdykset olemattomia asioita”

Mercedes-tallin F1-kuski Lewis Hamilton toppuuttelee Sebastian Vettel -kriitikoita.

Vettel pyörähti Bahrainin GP:ssä, kun Hamilton nousi hänen rinnalleen haastamaan kakkossijasta. Pyörähdys johti renkaiden tuhoutumiseen ja etusiiven hajoamiseen, joten Vettel oli lopulta kisassa vasta viides.

Vastaavia pyörähdyksiä nähtiin viime kaudella kolmessa kisassa loppukaudesta, kun MM-taistelu Hamiltonia vastaan oli kuumimmillaan. Vettelin paineensietokykyä on kyseenalaistettu, mutta Hamiltonin mielestä asiasta ei kannata tehdä isoa numeroa.

– Tuollaista sattuu meille kaikille. Se, että on moninkertainen maailmanmestari, ei tarkoita, ettei voisi olla huonoja viikonloppuja, Hamilton sanoi Vettelistä Sky Sportsille.

– Asiaa pitää katsoa pitkällä aikavälillä. Jos miettii Vettelin uraa, hänen huippusuorituksensa ovat paljon painavammassa arvossa kuin kisat, joissa hän on esimerkiksi spinnannut. Ne ovat olemattomia asioita verrattuna siihen, mitä hän on saavuttanut ja luonut, Hamilton jatkoi.

Hamilton muistutti, että kisassa oli vaikeat olosuhteet tuulen vuoksi. Ferrari oli vahvempi auto kuin Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen Mercedes, mutta Vettelin pyörähdys ja Charles Leclercin kokema moottorivika ojensivat kaksoisvoiton Mercedekselle.

– Välillä autoa ei vain saa oikeisiin säätöihin. Ette aina näe pikkujuttuja, joita me teemme. Kaikki ei aina onnistu viikonlopun aikana, ja erot ovat pieniä, vaikka ne joskus näyttävät isoilta.

Vettel itse sanoi, että hänen pyörähdyksensä ei johtunut paineesta.

– Hän on maailmanmestari ja loistava urheilija. Hän toipuu kyllä, Hamilton totesi.

Lue myös:

    Uusimmat