Kimi Räikkösen auton alle jäänyt Ferrari-mekaanikko koki kylmiä hetkiä – "Huomasin tuijottavani sitä kohtaa, missä se tapahtui"

Ferrarin F1-mekaanikko Francesco Cigarini koki lukuisia tunteellisia hetkiä Bahrainissa Sakhirin moottoriradalla.

Kaikki alkoi siitä, että hän palasi paikkaan, jossa joutui vuotta aiemmin karmeaan onnettomuuteen. Cigarini oli se mekaanikko, jonka jalka jäi kammottavalla tavalla Kimi Räikkösen auton takarenkaan alle.

Cigarini teki valtavan työn kuntoutuakseen taas jalkojensa päälle. Hän palasi Ferrarin pilttuuseen jo Australiassa, mutta Bahrainissa tunteet nousivat erityisesti pintaan.

– Halusin sulkea ympyrän. Taas Bahrainissa kisaviikonloppuna. Huomasin tuijottavani sitä kohtaa, jossa onnettomuus tapahtui. Moni oli iloinen, kun näki minut taas täällä Bahrainissa hyvässä kunnossa. Päässäni oli haamuja ja sain muistikuvia. Halusin todella sulkea ympyrän voitolla, tai jollain, josta olla ylpeä. Päätin kisan kädet kasvoillani, kuten viime vuonna. Sellaista se on. Moottoriurheilu on vaarallista ja joskus se on arvaamatonta, Cigarini tilitti Instagram-postauksessaan Bahrainin kisan jälkeen.

Tekstiin liitetyssä kuvassa hän pitää kättään otsalla. Tälläkin kertaa Ferrari koki draamaa, joskaan ei yhtä pelottavassa mittakaavassa kuin vuosi sitten. Charles Leclerc näytti jo ajavan kohti uran avausvoittoa, mutta moottorivika pudotti hänet kolmanneksi.

Cigarinin tunteilu ei jäänyt siihen. Maanantain välipäivän jälkeen tallit testasivat samalla radalla. Pitkäaikaisille Ferrarin työntekijöille päivä oli erityinen, sillä tallissa viisi maailmanmestaruutta voittaneen Michael Schumacherin poika Mick testasi Ferraria.

– Kasvoistani näkee tunteet, en ole kovin hyvä peittämään niitä. Olen onnekas moottoriurheilumies, kun olen saanut työskennellä Michael Schumacherin kanssa ja nyt saan työskennellä Mickin kanssa. Hienoa nähdä hänen perheensä hänen ympärillään.

– Oli hienoa olla mukana erityisenä päivänä ja tulkita, että tunsit olosi kotoisaksi. Halusinkin, että tunnet niin, Cigarini kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat