Lewis Hamiltonilta kova näkemys muuttuneesta Valtteri Bottaksesta – "Insinöörini on varmasti kannustanut häntä"

Mercedes-kuskit Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton käyvät tällä hetkellä kovaa kisaa MM-sarjan kärkipaikasta. Espanjan GP -viikonloppuun lähdettäessä Bottas oli pisteen edellä tallikaveriaan Hamiltonia (87-86). Alkukauden iso aihe on ollut se, miten Bottas on näyttänyt aivan kuin toiselta kuskilta talvitauon jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen suomalaiskuski oli vaikeuksissa viime kaudella. Azerbaidzhanin Bakusta lähtenyt epäonni tiputti hänet aikaisessa vaiheessa ulos mestaruustaistelusta.

Tälle kaudelle Bottas sai upean alun. Suomalaiskuski ajoi mykistävällä tavalla Australian GP:n voittoon. Lisää tuli Bakussa, jossa Bottas sai revanssin viime kauden pettymyksestään. Bottas kesti tallikaverinsa Hamiltonin hyökkäykset, ollen ykkönen.

Bottaksen taustajoukot menivät uusiksi, kun hänen uudeksi kisainsinööriksi saapui hallitsevan maailmanmestarin Hamiltonin entinen apukäsi, Riccardo Musconi.

Aiemmin Musconi toimi Hamiltonin suorituskykyinsinöörinä.

Hamilton viittasi osaltaan tähän muutokseen, kun hän puhui Bottaksesta ja tämän alkukauden suorituksista.

– Näyttää jotenkin siltä, että hän (Bottas) on paremmin ytimessä kuin viime vuosina.

– Insinöörini on varmasti kannustanut häntä tekemään niitä juttuja, joita minä tein säätöjen suhteen. Hän on ehdottomasti mennyt oikeaan suuntaan, Hamilton jakaa ajatuksiaan Bottaksesta ESPN:lle.

– Mutta muuten hän on edelleen se vahva suomalainen, mitä hän on ollut aikaisemminkin, Hamilton jatkaa.

Bottas itse kiittelee talvella tehtyjä muutoksia. Suomalaiskuski painottaa sitä, miten hänen kilpailuryhmänsä on mennyt lähes kokonaan uusiksi.

– Minulla on sekä uusi kisainsinööri että uusi suorituskykyinsinööri. Kun ympärillä olevat ihmiset tekevät asioita hieman eri tavalla, niin se antaa uuden tavan ajatella säädöistä tai ylipäätänsä muutenkin. Kaikki on lähtenyt liikkeelle todella hyvin.

– Olemme oppineet paljon ja koko tiimin osalta olemme menneet koko ajan vain parempaan ja parempaan suuntaan, Bottas kiittelee. 

Lue myös:

    Uusimmat