Lewis Hamiltonilta jättiavustus maastopalojen runtelemaan Australiaan – jakoi sydäntä särkevän videon: "En voi muuta kuin surra"

Kuusinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton kertoo tehneensä noin 450 000 euron suuruisen lahjoituksen rajujen maastopalojen runtelemassa Australiassa toimiville pelastus- ja luonnonsuojelujärjestöille.

Hamilton kertoi asiasta torstaina jaettuaan sosiaalisessa mediassa sydäntä särkevän, marraskuun lopulla julkisuuteen nousseen videon maastopalojen keskellä vaikeroineesta koalasta. Eläimen hädän nähnyt nainen pelasti koalan liekkien keskeltä, mutta myöhemmin saatiin kuulla, että Ellenborough Lewisiksi nimetty koala jouduttiin lopettamaan vakavien palovammojen vuoksi.

Pari vuotta sitten vegaaniruokavalioon siirtynyt Hamilton on profiloitunut julkisuudessa eläinten ja ympäristön puolestapuhujaksi.

– Olen syvästi surullinen tietäessäni, että yli miljardi eläintä on kärsinyt Australiassa kivuliaan kuoleman, ilman ulospääsyä, ilman omaa syytään. Rakkauteni eläimiä kohtaan ei ole salaisuus, enkä voi muuta kuin surra puolustuskyvyttömiä eläimiä, jotka ovat kuolleet, Hamilton kirjoittaa.

– Onnekseni olen saanut vierailla Australiassa usein ja tiedän, miten kaunis maa se on. Jatkakaa taistelua. Olen keskustellut sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat kaiken tämän keskellä, ja ihailen kaikkea sitä, mitä he tekevät.

Hamilton kohdisti avustuksensa WIRES Wildlife Rescuelle ja WWF Australialle.

– Pyydän, että alatte miettiä kanssani sitä, mikä vaikutus meillä on planeettaamme. Tehdään yhdessä pieniä muutoksia ja rohkaistaan läheisiämme tekemään samoin, että voisimme muuttaa suunnan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja