Nainen pelasti Lewis-koalan Australian metsäpaloista pelkät alusvaatteet yllään – nyt sydäntäsärkevästi parkunut koala kuoli

1:27
Video: Iäkäs nainen pelastaa Lewis-koalan keskeltä Australian tuhoisia maastopaloja.

Ellenborough Lewis -nimen saanut koala nousi hetkessä Australian tuhoisien maastopalojen symboliksi. Liekkien keskeltä pelastettu koala kuoli tiistaina.

Video 14-vuotiaan Lewis-koalan pelastusoperaatiosta levisi viime viikolla nopeasti niin sosiaalisessa kuin perinteisessä mediassa. Videolla iäkäs Toni Doherty -niminen nainen panee itsensä likoon ja pelastaa hädissään olevan koalan Uuden Etelä-Walesin palavasta maastosta.

Doherty säntää liekkejä uhmaten pelastamaan vaarassa olevaa koalaa päältään riisumansa paita käsissään. Palovammoja saanut Lewis saa sivummalla päälleen vettä.

– En edes tiennyt, että koalat osaavat parkua. Se oli niin sydäntäsärkevää ja tiesin, että minun pitää saada se pois sieltä niin pian kuin mahdollista, Doherty kertoi paikalliselle 9News-kanavalle pelastusoperaatiostaan.

Jouduttiin lopettamaan

Lewis-koala vietiin sairaalaan, jossa se sai hoitoa palovammoihinsa.

Tiistaina sairaalasta kerrottiin kuitenkin surullinen tieto. Lewis-koalan palovammat eivät ottaneet parantuakseen, joten hänet jouduttiin lopettamaan.

– Ykköstavoitteemme on eläinten hyvinvointi, ja niistä lähtökohdista teimme tämän päätöksen, Port Macquarien koalasairaala kirjoitti Facebook-julkaisussaan.

Lewis-koala ei ole ainoa, joka on saanut kärsiä rajuista maastopaloista. Syyskuusta asti Australiassa riehuneissa maastopaloissa on kuollut kuusi ihmistä ja satoja koaloja.

Pinta-alaltaan tuhot ovat BBC:n mukaan pelkästään Uudessa Etelä-Walesissa yli miljoonan hehtaarin, eli 10 000 neliökilometrin laajuiset.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.