Nainen pelasti Lewis-koalan Australian metsäpaloista pelkät alusvaatteet yllään – nyt sydäntäsärkevästi parkunut koala kuoli

Iäkäs nainen pelasti Lewis-koalan sankarillisesti – eläin kuoli myöhemmin sairaalassa 1:27
Video: Iäkäs nainen pelastaa Lewis-koalan keskeltä Australian tuhoisia maastopaloja.

Ellenborough Lewis -nimen saanut koala nousi hetkessä Australian tuhoisien maastopalojen symboliksi. Liekkien keskeltä pelastettu koala kuoli tiistaina.

Video 14-vuotiaan Lewis-koalan pelastusoperaatiosta levisi viime viikolla nopeasti niin sosiaalisessa kuin perinteisessä mediassa. Videolla iäkäs Toni Doherty -niminen nainen panee itsensä likoon ja pelastaa hädissään olevan koalan Uuden Etelä-Walesin palavasta maastosta.

Doherty säntää liekkejä uhmaten pelastamaan vaarassa olevaa koalaa päältään riisumansa paita käsissään. Palovammoja saanut Lewis saa sivummalla päälleen vettä.

– En edes tiennyt, että koalat osaavat parkua. Se oli niin sydäntäsärkevää ja tiesin, että minun pitää saada se pois sieltä niin pian kuin mahdollista, Doherty kertoi paikalliselle 9News-kanavalle pelastusoperaatiostaan.

Jouduttiin lopettamaan

Lewis-koala vietiin sairaalaan, jossa se sai hoitoa palovammoihinsa.

Tiistaina sairaalasta kerrottiin kuitenkin surullinen tieto. Lewis-koalan palovammat eivät ottaneet parantuakseen, joten hänet jouduttiin lopettamaan.

– Ykköstavoitteemme on eläinten hyvinvointi, ja niistä lähtökohdista teimme tämän päätöksen, Port Macquarien koalasairaala kirjoitti Facebook-julkaisussaan.

Lewis-koala ei ole ainoa, joka on saanut kärsiä rajuista maastopaloista. Syyskuusta asti Australiassa riehuneissa maastopaloissa on kuollut kuusi ihmistä ja satoja koaloja.

Pinta-alaltaan tuhot ovat BBC:n mukaan pelkästään Uudessa Etelä-Walesissa yli miljoonan hehtaarin, eli 10 000 neliökilometrin laajuiset.

Lue myös:

    Uusimmat