Lewis Hamilton nimesi F1-uransa kovimman vastuksen – valinta ei suinkaan osunut Max Verstappeniin

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

Vaikka Mercedeksen Lewis Hamilton ja Red Bullin Max Verstappen kävivät viime kaudella huikean, suorastaan verisen mestaruustaistelun, Hamilton ei pidä Verstappenia hänen F1-uransa kovimpana vastuksena. Valinta meni kokeneempaan suuntaan.

Hamiltonin ja Verstappenin viime kauden mestaruustaistelu päättyi dramaattisella tavalla, kun Verstappen nousi viimeisen kisan viimeisellä kierroksella kärkeen ja nappasi MM-tittelin. Käännettä edelsi kyseenalainen turva-autopäätös, minkä myötä Verstappen pääsi vielä iskuetäisyydelle.

Verstappenin ja Hamiltonin välillä nähtiin useita kiivaita taisteluja, eikä kolareilta vältytty. Mutta onko tuulennopea Verstappen Hamiltonin pahin F1-vastus?

Ei.

Hamilton valitsi F1-uransa kovimmaksi kilpakumppanikseen Fernando Alonson.

– Muistan sen, millaisen haasteen kohtasin, kun aloitin hänen tallikaverinaan 22-vuotiaana. Olin vielä henkisesti niin nuori ja minun piti ajaa noin upeaa kuskia vastaan. Paineet olivat kovat, Hamilton mietti Sky Sportsille.

– Jos puhutaan ihan puhtaasta nopeudesta, sanoisin että kovin vastustajani on ollut Fernando. Olemme käyneet monia mainioita taisteluja. Toivon, että niitä tulee lisää vielä tulevaisuudessa, Hamilton jatkoi.

Hamilton ja Alonso olivat yhden kauden ajan tallikavereita McLarenilla. Tämä tapahtui vuonna 2007, kun Hamilton debytoi F1-sarjassa. Alonso puolestaan oli voittanut ennen tätä kaksi perättäistä mestaruutta Renaultilla.

McLaren-kaksikko kävi kovan mestaruustaistelun Ferrarin Kimi Räikkösen kanssa. Räikkönen nousi lopulta pisteen erolla ykköseksi.

– Lewis oli niin lahjakas jo silloin, eikä se lahjakkuus ole kadonnut yhtään minnekään. Hän on uskomaton kuljettaja – iso lajilegenda. En usko, että tuolloin välttämättä kukaan uskoi, että joku voisi voittaa yhtä monta mestaruutta kuin Michael Schumacher, Alonso totesi F1:n seitsenkertaisesta maailmanmestarista Hamiltonista, viitaten kaksikon yhteiseen McLaren-vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat