Lewis Hamilton kiihdytti F1-sopimusmyllyä palkintogaalassa – "Puheluita jokaiselta kuskilta"

Lewis Hamilton otti napakasti kantaa kuumana vellovaan F1-kuljettajakeskusteluun kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa perjantaina Pariisissa. 

Kauden 2021 kuskivalinnat nousivat luonnollisesti puheenaiheeksi FIA:n gaalassa, sillä paikalla olivat Mercedes-mestari Hamiltonin lisäksi muun muassa tämän tallitoveri Valtteri Bottas, Red Bull -tähti Max Verstappen ja F1-paluulla vihjaillut Fernando Alonso

Tuleva vuosi on sopimustilanteen kannalta huippujännittävä, sillä esimerkiksi Hamiltonin, Verstappenin, Ferrarin Sebastian Vettelin ja Bottaksen nykyiset sopimukset päättyvät. 

Hamiltonia on yhdistetty huhuissa jo Ferrariin, vaikka brittitähti on sanonut Mercedes-jatkon olevan hänen ykkösvaihtoehtonsa. Kuusinkertaisen mestarin mukaan kaikki haluavat tällä hetkellä Mercedekselle. 

Toto (Mercedeksen tallipäällikkö Wolff) saa puheluita jokaiselta kuskilta – myös siltä, joka oli tällä lavalla hetki sitten, Hamilton totesi viitaten MM-sarjassa kolmanneksi tulleeseen Verstappeniin.  

– Jokainen pyrkii irtaantumaan tallistaan ja tulemaan meille. Se on ymmärrettävää, sillä jokainen haluaa voittaa ja olla osa voittavaa tallia. 

Sekä Hamilton ja Wolff puhuivat heidän välisestään kommunikaatiosta, joka on ollut yksi avainasioista Mercedeksen menestyksessä. He käyvät keskusteluja jatkuvasti. 

– Välillämme ei ole koskaan ollut salaisuuksia, eikä se tule muuttumaan, Hamilton linjasi. 

Hamilton korosti, että lähteminen Mercedekseltä olisi todella vaikeaa. 

– Olen ollut Mercedeksen leirissä 13-vuotiaasta lähtien, joten on vaikea kuvitella itseäni jossain muualla. Mercedes on dominoiva, vahva voima. 

– Muilla talleilla ei tällä hetkellä ole niitä elementtejä, joita meillä on. Ja niiden rakentaminen vie aikaa, Hamilton summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat