Lena Meriläinen paljastaa hehkeytensä salat: Näin pidän huolta ulkonäöstäni

Lena Meriläinen hoitaa ulkonäköään liikunnalla, ruokavaliolla ja neulaushoidoilla.

Kun Lena Meriläinen kymmenen vuotta sitten meni ensimmäistä kertaa kokeilemaan pilatesta, hän löysi liikunnan aivan uudella tavalla.

– Purskahdin melkein itkuun. Voiko mitään näin hienoa liikuntamuotoa oikeasti olla, Lena kertoo ajatelleensa tunnin jälkeen.

Liikunnallinen ihminen hän oli toki ollut jo aiemminkin.

– Se tulee äidinmaidosta. Harrastin klassista balettia puoliammattimaisesti, kunnes pääsin teatterikouluun parikymppisenä. Sen jälkeen siirryin aerobiciin. Minulle on aina ollut tärkeää saada syke korkealle, Lena selittää.

Jokin pilateksessa muihin harrastuksiin verrattuna iski kuitenkin niin lujaa, että seitsemän vuotta sitten Lena kouluttautui lajin ohjaajaksi.

– Pilateksessa ei ole niinkään kyse siitä, mitä liikettä tehdään, vaan miten tehdään. Se on ryhtiä ja kehon hallintaa muokkaava terveysvaikutteinen liikuntamuoto. Kun treenaa ahkerasti, vyötärökin löytyy.

Baletti vaurioitti kehoa

Haastattelua tehdessä Lena on juuri tullut lenkiltä.

– Olen taas kuin uusi ihminen, hän hehkuttaa oloaan.

Vaikka Lena on aina pitänyt juoksemisesta, tanssimenneisyys vaikeutti sen harrastamista.

– Baletti vaurioitti akillesjänteitäni, lonkkaani ja polviani. Kun aloitin pilateksen, juostessa vaivanneet kivut loppuivat.

Nyt Lena kutsuu juoksemista rakkaaksi viholliseksi.

– Olen oikeastaan äärettömän huono juoksemaan. En mene kovaa vaan lönkyttelen korkeintaan tunnin ja pysähtelen välillä tekemään vatsalihasliikkeitä. Yritän jatkuvasti korjata asentoa ja tulla paremmaksi. Juokseminen on niin helppo tapa saada aerobista liikuntaa: sen kun vain menee ovesta ulos, Lena selittää.

"Pääsin yli bulimiasta"

Myös syöminen on osa ulkonäöstä huolehtimista. Lena lukee paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

– Olen poistanut ruokavaliostani valkoisen viljan ja osittain sokerin. Ne eivät sovi minulle.

Karppaajaksi Lena ei silti täysin ehdoitta itseään kutsuisi.

– En ole tässä asiassa kauhean spartalainen tai missään tapauksessa totaalinen. Kuuntelen itseäni ja syön sitä, mitä tekee mieli – joskus myös pastaa.

Herkuttelu kuuluu elämään.

– Jäätelö ja tumma suklaa ovat aivan ihania. En kieltäydy mistään. Rajoittaa pitää silti, sillä olen perinyt isäni vartalomallin: jos syön holtittomasti kaikkea, lihon hirveän helposti, Lena sanoo.

Hän punnitsee itsensä säännöllisesti vaa'alla.

– En luota siihen, mitä näen peilistä – omakuvani on jotenkin hämärtynyt. Välillä näen itseni tosi pulskana, vaikka en olisikaan. Kärsin nuorena hankalassa elämäntilanteessa bulimiasta, mutta pääsin siitä omin avuin yli.

Silmäluomileikkaus rankka kokemus

Myös "täsmähoidot" kuuluvat Lenan ulkonäön hoitoon. Hän kävi vuosia sitten silmäluomileikkauksessa.

– Minä todella kärsin roikkuvista silmäluomistani ja säästin leikkaukseen kauan rahaa.

Kun toimenpide sitten tehtiin, Lenan ensireaktio oli järkytys.

– Näytin kaksi viikkoa turpaansa saaneelta, alkoholisoituneelta sumopainijalta. Myös mieheni Olli pelästyi hirveästi.

Toipumisen edettyä Lena oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen, mutta kammo jäi.

– En enää halua veitsellä leikeltäväksi ilman mitään vammaa tai sairautta. Leikkaus oli iso ja toipuminen pitkä ja kivulias.

Neulaushoidot kohottavat

Nykyään Lena käy säännöllisesti ihotautilääkärin hänelle suosittelemissa neulaushoidoissa. Ne lisäävät juonteiden kollageenituotantoa.

– Neulaushoidot ovat pehmeämpiä vaihtoehtoja kuin leikkaukset. Käyn niissä säännöllisesti. Intrasel on omista hoidoistani kovin, sillä se vaikuttaa solutasolla asti.

Eikä vaikutus ole silmänlumetta.

– Se ihan oikeasti toimii. Iho tulee kimmoisammaksi, ja neulaushoidoilla on myös selkeästi kohottava vaikutus, Lena kertoo.

Lenan hiukset ovat myös Eevan hiukset

Mitä viimeiseen silaukseen ja naisen "kruunuun" tulee, monet hakevat piristystä ja nuorekkuutta kampaajalta. Lenan kohdalla se ei ole aivan niin yksinkertaista.

– Koska näyttelen Kotikadussa, Ylen maskeeraajat hoitavat hiusteni laiton. Kampaukseni ei voi muuttua yhtäkkiä tai radikaalisti ilman, että siitä puhutaan myös sarjassa.

Aina toki voi neuvotella.

– Yhdessä vaiheessa hiukseni raidoitettiin pikkuhiljaa aika blondeiksi. Kaiken pitää kuitenkin olla luontevaa myös roolihahmolleni Eevalle, Lena selittää.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja