Lemmikkisi manipuloi sinua – tiesitkö näitä kissafaktoja?

Kissoja on kotitalouksissa enemmän kuin koiria, mutta miten kissasi ohjailee tekemisiäsi? Lue hauskat faktat!

Livescience.com listasi jännittävät kissafaktat.

Kissoja on enemmän kuin koiria. Amerikkalaisen Veterinary Medical Associationin mukaan jenkkilän kodeissa asui vuonna 2007 noin 81 000 000 kissaa! Koiria oli noin 72 000 000. 32 prosenttia kotitalouksista omisti kissan.

Ilmastonmuutoksen outo seuraus: enemmän kissoja! Lyhyempi talvi ja lämpimämpi ilmasto voisivat johtaa kissan lisääntymisajan pitenemiseen. Vaikka kissanpennut söpöjä ovatkin, oma lemmikki kannattaa kuitenkin muistaa leikkauttaa eläinlääkärissä.

Koirat ovat viisaampia kuin kissat. Vuoden 2010 tutkimuksen mukaan sosiaalisten lajien, kuten koiran aivot ovat kasvaneet viimeisen 60 miljoonan vuoden aikana enemmän verrattuna yksin viihtyviin lajeihin, kuten kissaan. Koirista on kissaa enemmän hyötyä ihmiselle, mutta kissojen ääntely on ilmeikkäämpää kuin koirien.

Kissa muistaa ympäristössään kohtaamansa esteet kymmenen minuutin ajan. Vuoden 2007 tutkimuksen mukaan kissojen lihasmuisti on parempi kuin niiden visuaalinen muisti.


Kissasi on kietonut sinut tassunsa ympärille! Jotkut kissat ovat vuosien saatossa kehittäneet täydellisen kutsuäänen, joka saa juuri niiden omistajan hakemaan niille kissanruokaa. Vuoden 2009 selvityksen mukaan omistajan on vaikeaa olla huomioimatta kissan tyytyväisyyden- ja halveksunnansekaista ääntelyä, jolla nelijalkainen ilmoittaa nälästään.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja