Leijonilla oli kuumaa ja kylmää perätysten – "Tärkeää välissä"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen konkaripuolustaja Atte Ohtamaa kertoi Leijonien nauttineen sunnuntain välipäivästä sekä kuuman että kylmän äärellä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomella oli perjantain ja lauantain voitokkaiden Norja- ja Latvia-otteluiden jälkeen sunnuntai MM-kotikisoissa ottelutaukoa. Leijonat sai hetkeksi ajatuksia toisaalle muun muassa päiväsaunalla.

– Oli vähän liikuntaa ja jumppaa, että saa paikat liikkeelle. Päästiin myös saunomaan ja kylmään järveen. Teki oikein hyvää, Ohtamaa sanoi.

– Pelit alkoivat kuitenkin tiiviisti ja pelattiin pari peliä pariin päivään. Nyt tulee tämä (Yhdysvallat-)peli, niin se oli tärkeää tässä välissä.

Liikkuva ja taitava USA

Vaikka maanantai-illan vastustaja USA on ensimmäinen iso kiekkomaa, jonka kanssa Leijonat mittelee MM-kotikisoissa paremmuudesta, Ohtamaa sanoo pelien olevan kisoissa kovia koko ajan.

– Aina täytyy pystyä sopeutumaan vastustajankin peliin, sama kuka on vastassa.

– Hienoa päästä mittamaan omaa tasoa tänään USA:ta vastaan. Se on hyvin liikkuva ja taitava joukkue. Perinteisesti ollut hyvin liikkuvia jätkiä siellä.

"Aina mielellään tuollaisia pelaajia saa joukkueeseen"

Kärpät-soturi Ohtamaa on luutinut Suomen pakistossa Tapparan tuoreen Suomen mestarin Mikael Seppälän parina.

– Hyvin on Nivala–Ylivieska-yhteistyöakseli toiminut. Huippupelimies ja jämäkkä oman pään pelaaja. Siinä on ollut mukava pelata vieressä, Ohtamaa virkkoi.

Leijonien pakisto vahvistuu myöhemmin tällä viikolla kovan luokan NHL-tähdellä, kun Miro Heiskanen saapuu Tampereelle torstaina.

– Saadaan huippupelimies tähän mukaan. Hän tuo varmasti paljon lisää meidän joukkueeseemme. Aina mielellään tuollaisia pelaajia saa joukkueeseen. Hän auttaa meitä varmasti, Ohtamaa ruoti.

Ohtamaa tutustui Heiskaseen Pyoengchangin olympialaisissa 2018, jolloin kaksikko nähtiin pakkiparinakin.

– Hän oli jo silloin huippupelimies, ja on sen jälkeen kasvanut ihan eliittipuolustajaksi NHL:ssä. On ollut hienoa seurata hänen uraansa.

Leijonat on toistaiseksi pelannut Tampereella seitsemällä puolustajalla, mutta Heiskasen myötä kasaan saadaan neljäskin pakkipari.

– Se varmaan selkeyttää meidän kuvioitamme.

SuomiYhdysvallat-ottelu alkaa tänään klo 20.20. Suora lähetys MM-etkoineen C Moressa kello 19.00 ja MTV3-kanavalla kello 20.00.

Lue myös:

    Uusimmat