Sami Vatanen myhäili Leijonien NHL-mahtiuutisesta – virnisti Miro Heiskasen avulle Pohjois-Amerikassa: "Pleikkaria sillä välin"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen puolustajan Sami Vatasen kasvoilta ei virnettä uupunut, kun puhe kääntyi Miro Heiskasen liittymiseen Leijonien vahvuuteen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Dallas Starsin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, ja Leijonat vahvisti, että Stars-pakki Miro Heiskanen saapuu Leijonien mukaan Tampereelle torstaina, kun Suomella on välipäivä MM-peleistä. Suomella on tuolloin täysi kahdeksikko puolustajia.

– Mikäs sen parempaa kuin saada tuon tason pelimies tänne auttamaan joukkuetta voittamaan, Sami Vatanen hehkutti.

Vatanen ei lähtenyt ennakoimaan, miten Heiskasen tulo pyöräyttää Leijonien pakkipalettia, mutta on ennalta selvää, että tähtikategorian NHL-pakkivirtuoosille on luvassa isoa ruutua ja erikoistilannevastuuta.

– Ihan sama, mihin hänet laittaa, hän pystyy auttamaan joukkuetta ihan älyttömästi. On hän sen verran kova pelimies tuohon. On hienoa nähdä hänet mukana, Vatanen sanoi ja totesi pienen kilpailutilanteen saavan jokaisesta parasta irti.

Pyykinpesua Heiskasella

Vatanen pääsi tutustumaan Heiskaseen hyvin NHL:ssä keväällä sesongilla 2020–21, jonka hän vietti Dallas Starsin riveissä.

– Oli hieno seurata häntä siellä. Hän on mukava jätkä ja aika rauhallinen kaveri. Kova tekemään hommia.

Vatanen valotti samalla, miten nuorempi suomalainen auttoi tuolloin kokeneempaa maanmiestään.

– Mukavaa meillä oli. Kävin muutaman kerran pesemässä pyykit hänen luonaan, kun olin itse hotellissa. Hän lainasi minulle pyykkikonetta ja pelasimme vähän pleikkaria sillä välin, kun odottelimme, että pyykit kuivuvat, Vatanen sanoi virnistäen.

– Kyllä se oli iso apu, kun olin hotellissa sen ajan, mitä siellä olin. Siinä ei pyykkiä paljon päässyt pesemään, mutta sinne pääsi.

"Koko ajan olemme parantaneet"

Sveitsin pääsarjassa Geneve-Servetteä tällä kaudella edustanut Vatanen on luutinut nyt Leijonissa Niklas Frimanin pakkiparina. Kaksikko operoi yhdessä jo MM-kotikisoja edeltäneissä leiriotteluissa.

– Koko ajan olemme parantaneet. Hyvin olemme päässeet pelaamaan, ja saatiin jo campin aikana luotua kemiaa. Totta kai meillä on tavoitteena, että joka peliin parannetaan ja pystytään lukemaan toisiamme sekä auttamaan toisiamme vielä paremmin jäällä. Se on kaikkein tärkeintä, yhden syöttöpisteen MM-kotikisoissa kirjauttanut Vatanen ruoti.

Haastekin jäällä kovenee, kun Leijonien voittoihin päättyneiden Norja- ja Latvia-otteluiden jälkeen MM-jäällä vastaan asettuu tänään maanantaina Yhdysvallat. Ison kiekkomaan kohtaaminen ei kuitenkaan Vatasen mukaan suuremmin ennakkoväreilyyn vaikuta.

– Aika samalla lailla me menemme. Ei siinä mitään sen kummempaa ole. Meillä on kova joukkue täällä kasassa ja tiedämme, että pystymme haastamaan kenet vain, kun pelataan hyvin ja miten olemme pelanneetkin. Voitosta taistellaan.

– Totta kai hieno peli illalla on tulossa. Mukava päästä pelaamaan.

Vatanen luonnehtii USA:ta taitavaksi ja hyvin luistelevaksi joukkueeksi.

– Pelaa aika aggressiivista jenkkityylin kiekkoa. Pitää päästä nopeasti omista pois, eikä antaa heille tilaa ja aikaa, otetaan se pois ja käydään tekemässä tarvittavat maalit.

Perisuomalaisesti löylyissä

Leijonien 2–1-voittoon lauantaina päättyneestä nihkeähköstä Latvia-ottelusta Vatanen haluaa Suomen parantavan muutamassa asiassa.

– Vähän jos pystytään pelaamaan paremmin viisikkona yhdessä. Tehdään asioita vielä vähän tarkemmin. Pieniä viilauksia sinne tänne.

– Kiekkoa maalille enemmän kuitenkin. Aika paljon pyörittiin siellä alueella, mutta ei ihan hirveästi saatu laukauksia aikaiseksi. Sitä kautta saadaan enemmän tilanteita sinne ja ripareista maaleja.

Latvia-taiston jälkeen on ollut aikaa hetken huilahtaakin.

– Käytiin perhettä moikkaamassa vähäsen ja joukkueen kanssa oltiin saunomassa. Eikö se perisuomalainen tapa ole, että käydään välipäivinä vähän löylyissä, niin jaksaa taas, Vatanen virkkoi.

SuomiYhdysvallat-ottelu alkaa tänään klo 20.20. Suora lähetys MM-etkoineen C Moressa kello 19.00 ja MTV3-kanavalla kello 20.00.

Lue myös:

    Uusimmat