Leijonat-mestari sai idean, kun edessä ammotti tyhjä maali – sitten tapahtui jotain todella harvinaista: "Tuli kyselyä, että oliko tulosveto päällä"

37:42
Janne Pesonen kertoo Tulosruudun jutussa uransa lopettamisesta ja muistelee peliaikojaan.

MM-kultaakin voittanut Janne Pesonen ehti tehdä jääkiekkoilijan urallaan paljon maaleja, mutta yksi mieleenpainuvimmista on tilanne, josta ei osumaa syntynyt.

Takavuosien kovaluinen NHL-luuta Al Iafrate inhosi monia asioita, kuten tyhjään verkkoon ammuttuja maaleja. Hänen mielestään ne ovat nynnyjä varten. Kerran Iafrate laukoi tahallaan ohi, kun vastustaja oli ottanut loppuhetkillä maalivahdin pois.

Ihan siitä ei kuitenkaan ollut kyse, kun nuori Janne Pesosen pääsi yksin läpi Mestiksen ottelussa Kajaanin Hokin paidassa kaudella 2002–03.

Edessä ammotti tyhjä maali, kun vastustaja oli ottanut maalivahdin pois 1–4-tappiotilanteessa.

Kiekko pyörähti lavassa ja suuntautui rajusti maalin yli. 

Hokin pelaajat olivat jutelleet vähän aiemmin, että näyttää tyhmältä, kun kiekko vaan putataan tyhjään maaliin jäätä pitkin.

– Siinä tuli sitten idis, että laitetaan kiekko kerrankin riman alle. Neppi lähti ihan maalivahdin alueen rajalta muikkuverkkoihin, Pesonen muistelee MTV Urheilulle.

– Ihan rehellisesti sitä maalia yritin tehdä. Tuli siitä vaikka minkälaista kyselyä, että oliko tulosveto päällä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pesonen sanoo yrittäneensä myöhemmin samaa treeneissä. Kiekon nostaminen vauhdissa maalivahdin alueen rajalta plekseihin ei ole ihan helppo homma.

– Joukkuekaveri Salmisen Mikko sanoi, että homma meni ihan nappiin. Ei sitä kukaan olisi myöhemmin muistanut, jos olisin tehnyt maalin.

Puskumaali Saksaa vastaan

On Pesonen tehnyt muitakin erikoisia maaleja pitkällä urallaan. Kultajuhliin päättyneessä vuoden 2011 MM-kisoissa Pesonen teki ”puskemalla” maalin Saksaa vastaan.

Saksa johti välisarjan ottelua jo 3–1. Mikael Granlund heitti kiekon luukulle, ja kiekko ponnahti maalilla odottaneen Pesosen visiiriin – ja meni siitä maaliin.

Suomi nousi vielä voittoon voittomaalikisan jälkeen 5–4. Pesosen saldo ottelussa oli 1+2.

– Olen kettuillut futiskavereille, että oletteko te muuten tehneet maalin puskemalla Saksaa vastaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja