Leijonat katsoi kultaisen MM-finaalin yhdessä – Kevin Lankinen ryhtyi kokiksi: ”Euforinen fiilis!”

Kultasankarit palasivat Suomeen! Näin eteni kansanjuhlaan huipentunut maanantai 6:41
Videolla Kaisaniemen kultajuhlien tunnelmia ja kultaleijonien ajatuksia mestaruudesta.

Leijonat palasi tiistaina MM-finaalin tunnelmaan, sillä joukkue katsoi loppuottelun yhdessä. Joukkueenjohtaja Mika Kortelaisen mukaan peli oli myös jälkikäteen täynnä huutoa ja euforiaa.

Leijonat vietti tiistaina iltaa Helsingin Saunasaaressa. Matka jatkui yön aikana siipiravintola Hookiin, jossa MM-finaali Kanadaa vastaan laitettiin pyörimään.

– Oli aivan huikea fiilis katsoa sitä. Aivan mieletöntä. Anttila tekee maaliin, niin kuuluu Mörkö-huutoja ja jätkät blokkaavat laukauksia. Hirveää huutoa ja hyvää psyykkaamista: purista purista, polje polje, maila maila, Kortelainen hehkutti MTV Urheilulle.

Maailmanmestareilla on pitänyt kiirettä finaalin jälkeen, joten joukkue ei ollut ehtinyt katsoa seremonioita lukuun ottamatta peliä lainkaan. Tiistaina tunnelma oli katossa.

– Kaikki elivät niin tunteella. Nyt katsoimme pelin omassa porukassa, se oli euforinen fiilis. Melkein tuntui siltä, että jännitämme livepeliä.

Joukkue nosti Marko Anttilan maalien lisäksi ottelun kohokohdiksi Kevin Lankisen uskomattomat torjunnat, mutta myös Veli-Matti Savinaisen blokkaukset ja Sport-hyökkääjä Joel Kivirannan taisteluasenteen.

– Muutama sekunti oli jäljellä, kun Kiviranta taisteli yksin Kanadan päädyssä kanadalaisia vastaan. Muut olivat lähteneet jo juhlimaan ja suunnilleen käänsivät selän, Kortelainen naurahti.

– Savinainen blokkasi maaten mahallaan ja selällään.

Lankinen nousi suureen rooliin myös tiistaina, kun 21-vuotias maalivahti teki joukkueelle wingsejä.

– Erittäin hyvin onnistui. Hän halusi varmasti itse oppia ja saada toimintaa. Huikea juttu.

Kultajuhlat jatkuvat keskiviikkona Tampereella, jonne paikalle saapuu yhteensä 19 pelaajaa. Riihimäellä puolestaan järjestetään kansanjuhla päävalmentaja Jukka Jalosen kunniaksi.

Kortelaisen mukaan pelaajat siirtyvät pian omille kotipaikkakunnilleen, ja pokaali kiertää kesän aikana ympäri Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat