Kultaleijona päätti mestaruusjuhlan loistavaan letkautukseen Liigasta ja NHL:stä

Kultasankarit palasivat Suomeen! Näin eteni kansanjuhlaan huipentunut maanantai 6:41

Veli-Matti Savinainen tiivisti loistavalla letkautuksellaan maailmanmestarijoukkueen ytimen, kun hän oli poistumassa maanantain kansanjuhlasta.

Savinainen ja muut Leijonat olivat ällikällä lyötyjä siitä, millainen ihmismeri heitä oli vastassa Helsingin Kaisaniemessä. Kun joukkue poistui kohti bussia ja jatkamaan juhlia Savinainen heitti pienen läpän, joka osui napakymppiin mestaruusjuhlissa.

– Olen jo sanonut, että NHL saa aina Liigaa kiinni pikkuisen vuosi vuodelta. NHL:ssä on enää 50 miljoonaa kovemmat palkat, mutta Liiga menee edellä tasossa, Savinainen heitti virnistellen ennen kuin siirtyi bussiin.

Savinainen käytti itse muutamaan otteeseen kisojen aikana joukkueesta sarkastisesti termiä ”Liiga-Leijonat”. Kun Suomi oli pudottanut Ruotsin puolivälierissä, hän heitti kyseisen termin ilmoille ja iski silmää.

Sen jälkeen NHL-miehistä kootut Venäjä ja Kanadakin kalpenivat Leijonille. Suomella oli kisoissa 12 pelaajaa SM-liigasta, neljä KHL:stä, neljä Pohjois-Amerikasta, kolme Sveitsin liigasta ja kaksi SHL:stä.

Lue myös:

    Uusimmat