Lego teki nettiennätyksen: Palikkavideoilla miljardiyleisö – suosittu suomalaisbrändi tippui mitalisijoilta

Lego kiinnostaa YouTuben brändeistä eniten.

Legon videot ovat keränneet jo miljardeja katsojia YouTubessa. Lego onkin nyt YouTuben suosituin brändi, kertoo People.

Yli 10 miljardia katsojaa

Osakekauppasivuston datan mukaan Legon videoita on katsottu 10,4 miljardia kertaa, siis enemmän kuin muiden brändien.  

Kanavallaan Lego esimerkiksi julkaisee lyhyitä animaatioita, tuotekuvauksia ja kertomuksia siitä, miten Legoja tehdään:

Toisella sijalla katseluissa on erikoisia lahjaideoita tarjoava Vat19. Sen videoita on katsottu 5,8 miljardia kertaa. Kolmossijaa pitää musiikkikanava DJVideos.TV, ja nelossijaa suomalaisille hyvin tuttu Angry Birds.

Nämä ovat tilatuimpia tilejä

YouTuben itsensä mukaan sen palvelua käyttää yli kaksi miljardia ihmistä, eli "kolmasosa ihmisistä internetissä". Tilaajien määrällä mitattuna suosituin tubettaja on kyseenalaista julkisuuttakin nauttinutPewDiePie, jolla on yli sata miljoonaa tilaajaa. Legolla on "vain" 9,6 miljoonaa tilaajaa. 

Muita supertilattuja tilejä ovat esimerkiksi musiikkia julkaiseva T-Series, toisinaan melko hämmentävistä niksivideoistaan tuttu 5-Minute Crafts sekä tuutulauluihin erikoistunut Cocomelon. Musiikkitähdistä tilatuimpia ovat Justin Bieber, Marshmello, Ed Sheeran ja Eminem.

He haalivat miljardi katsojaa nopeasti

Miljardin katselija haaliminen ei käy aivan äkkiä. Musiikkivideoista miljardiin katseluun pääsi nopeimmin Adele kappaleellaan Hello; miljardi meni rikki 88 päivässä. Kakkossijaa pitää Ed Sheeranin Shape of you, jolla miljardikatsojamäärän haaliminen kesti 97 päivää. Yhtä pitkään se vei Luis Fonzin Despacito-hittikappaleelta, jota tosin on katsottu eniten kaikista YouTuben musiikkivideoista!

Lue myös:

    Uusimmat