Lauri Markkasen kaltaisia "ei montaa ole" – tilastot todistavat suomalaisen läpimurron

1:04
Katso videolta Lauri Markkasen NBA-kauden hurjat tilastot.

Lauri Markkanen pelaa uransa ylivoimaisesti parasta kautta, minkä voi nähdä myös tilastoissa.

Utah Jazzin Lauri Markkanen takoo ilta toisensa jälkeen hurjia suorituksia koripallon NBA:ssa. Suomen maajoukkueen valmentajistoon kuuluva Mikko Larkas on ollut vakuuttunut suomalaisen tämän kauden pelistä ja tilastoista. NBA:n tähdistöottelu pelataan kuukauden päästä, ja Larkaksen mukaan Markkanen kuuluu tilastojen valossa All star -otteluun.

– Markkasen käyttöaste ei ole niin iso kuin NBA:n supertähdillä. Palloa ei välttämättä niinkään tuputeta Laurille, vaan hän käyttää mahdollisuutensa paikoista varsin tehokkaasti, Larkas kehuu.

– Isot nimet saavat maailmanlaajuisesti enemmän ääniä, mutta pelillisesti Lauri kuuluisi tähdistöotteluun ehdottomasti. Äänestyksessä edellä olevia kuuluu Laurin taakse.

Larkaksen mukaan Markkanen on liigan yksi parhaista isoista pelaajista monella mittarilla.

– Seitsemän jalan pelaajia, jotka pelaavat tuollaisilla heittoprosenteilla, ei kovin montaa ole. Se kertoo todella paljon monipuolisuudesta ja siitä, kuinka vaarallinen pelaaja Lauri on, Larkas hehkuttaa.

Todellisen heittoprosentin tilastossa, johon lasketaan kahden pisteen ja kolmen pisteen heitot sekä vapaaheitot, Markkanen on liigan vertailussa peräti sijalla kahdeksan.

– Kertoo monipuolisesta osaamisesta. Vapaaheittoja taisi mennä sisään yli 50 putkeen jokin aika sitten, Larkas sanoo.

Suomalaisen tilastot ovat ylivoimaisesti hänen uransa parhaat.

– Tilastot kertovat siitä, että joukkueessa on hyvä olla. Hän on selkeästi joukkueen johtotähti. Vastuuta tulee ja hän saa olla joukkueen paras pelaaja. Nyt hän näyttää, mihin pystyy, Larkas iloitsee.

Videolla olevan tilastokatsauksen kaksi viimeistä huomiota nostavat suomalaisen aivan NBA:n kärkeen. Viimeinen nosto, jossa Markkanen nousee koko NBA:n parhaaksi, saa Larkakselta erityistä huomiota.

Katso pääkuvan videolta Markkasen koko kauden tilastokatsaus, ja selvitä mistä on kyse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja