Iso siivu Lauri Markkasen loistokkuudesta jää pimentoon NBA:ssa – suomalaispedon vapauttanut luotsi huomauttaa: "Miellyttävää kaikille"

6:16
Tulosruutu: Lassi Tuovi valmistaa Susijengiä kohti MM-kisoja – Lauri Markkasen NBA-loisto tietää hyvää maajoukkueelle.

Lauri Markkasen ilmiömäistä NBA-kautta hehkutettaessa suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti suomalaistähden huimiin lukemiin erilaisissa tehotilastoissa, mutta Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi korostaa myös Markkasen muita, vaikeammin kirjattavissa olevia kykyjä.

Markkanen on pelannut nyt puolikkaan kauden Utah Jazzin väreissä siirryttyään seuraan Cleveland Cavaliersista viime syksynä. 

Jälki on ollut timanttista. Pelkästään Markkasen pistekeskiarvo 24,6 kertoo valtavasta harppauksesta, kun aiempi ykköslukema oli toisen Chicago Bulls -kauden 18,7. Suomalaistaituri on loistanut myös muissa tilastosarakkeissa.  

– Siinä on paljon asioita loksahtanut kohdalleen. Tärkein asia meille kaikille elämässä ja urheilussa on itseluottamus – luotto itseensä ja tieto siitä, mihin pystyy. Ja rohkeus sen suhteen, viime syksyn EM-kisoissa läheltä Markkasen loistoa todistanut Lassi Tuovi kommentoi MTV Urheilulle. 

– Laurille pitää antaa tunnustusta myös siitä, että hän on harjoitellut koko ajan paremmin ja paremmin. Hän on tehnyt itsestään parempaa pelaajaa. Ei se ole mikään taikatemppu, vaan pitkän työn tulos. Nyt saamme nauttia niistä hedelmistä, ja varmaan vielä paremmistakin tulevaisuudessa, kun tunnen miehen. Työnteko tuskin loppuu, Susijengin käskijä lisää. 

Juttu jatkuu videon alla. 

7:11
Lauri Markkanen takoi 49 pistettä NBA:ssa tammikuun alussa – kuinka kova suoritus se on?

Tuovi näkee, että myös Markkasen vapaalla roolilla ja loistavilla suorituksilla viime syksyn maajoukkuepeleissä on osansa NBA:ssa nähdyssä loistossa. Markkanen on tavallaan "saanut jatkaa siitä, mihin jäi". 

Susijengissä irti päässyt Markkanen loksahti käytännössä heti omalle paikalleen Jazzin palapelissä. 

– Laurista pitää muistaa se, että hän on kuitenkin ennen kaikkea joukkuepelaaja.

– Hän ottaa tarvittaessa sen vaikean heiton ja joukkueen reppuselkään, mutta on myös äärimmäisen hyvä joukkuepelaaja. Hänen vierellään pelaaminen on varmasti miellyttävää kaikille, mikä auttaa muita, Tuovi huomauttaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Monien silmissä Markkasen tasonnosto liittyy vahvasti myös siihen, ettei häntä osattu hyödyntää oikein Chicagossa (kaudet 2017-2021) ja Clevelandissa (2021-2022). Tuovi näkee väitteissä jotain perää.   

– Tämä on Laurin tarina, johon Chicago ja Cleveland ovat tehneet omanlaiset polkunsa. Ne ovat auttaneet Lauria. On varmasti myös joitain asioita, jotka eivät miellyttäneet ja joista voidaan olla eri mieltä, mutta ne ovat auttaneet Lauria pääsemään tähän pisteeseen, Tuovi summaa. 

Markkanen on ollut sivussa Jazzin kahdesta edellisestä ottelusta lonkan ruhjevamman takia. Seura kohtaa seuraavaksi Los Angeles Clippersin kotiparketillaan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja