Lauri Markkanen johdatti Utahin tärkeään voittoon

Koripallon NBA:ssa Utah Jazz on voittanut Dallas Mavericksin pistein 108–100. Utah palasi takaisin voittojen tielle hävittyään aiemmin tällä viikolla vierasottelun Portland Trail Blazersille.

Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistenikkari 29 pisteellään, kun Utah Jazz otti koripallon NBA:ssa tärkeän kotivoiton Dallas Mavericksista pistein 108–100. Markkanen urakoi ottelussa tasan 36 minuuttia, joiden aikana hän upotti pelitilanneheittonsa 55-prosenttisesti (11/20).

Kolmen pisteen kaarelta suomalaistähti onnistui kahdeksalla yrittämällä neljästi. Markkanen kahmi joukkueelleen myös viisi levypalloa.

Dallas pelasi ottelussa ilman slovenialaista supertähteään Luka Doncicia, joka oli sivussa nilkkavaivan takia. Puoliajalla Utah johti roimasti 66–48, mutta lopussa Dallas tuli vielä hätyyttelemään isäntäjoukkuetta 35 pistettä tehneen Spencer Dinwiddien johdolla.

–  He pystyivät hidastamaan toisella jaksolla peliämme, mutta avausjaksolla saimme hyvän vireen päälle. Puolustuksemme oli hyvää ja pystyimme hoitamaan homman kotiin, Markkanen sanoi ottelun jälkeisessä kenttähaastattelussa.

NBA-pelaajien ehdottomaan kärkikaartiin tällä kaudella noussut Markkanen on tehnyt nyt 18 peräkkäisessä ottelussaan vähintään 20 pistettä. Suomalaistähden koko kauden pistekeskiarvo on lukemassa 24,9.

–  Olen aina antanut kunniaa joukkuekavereilleni ja valmennukselle, että pääsen hyville heittopaikoille. Olemme luottavaisia joukkueena, mutta pystymme vielä parantamaan, Markkanen käänsi puheen kollektiiviin.

50 prosentin joukkue

Länsilohkon viimeisellä pudotuspelipaikalla kymmenentenä oleva Utah on voittanut kauden 52 ottelustaan puolet eli 26.

Pudotuspelikisa on tällä hetkellä kiivas. Esimerkiksi Mavericksin voitto-tappiosaldo on 26–25, jolla joukkue on sarjataulukossa kaksi pykälää Utahia korkeammalla.

Dallasia vastaan Utahista kunnostautuivat myös 19 pistettä tehnyt Malik Beasley sekä 14 pistettä mieheen tehneet Walker Kessler ja Jordan Clarkson. Mike Conley jakoi 11 syöttöä.

Utah pelaa neljä seuraavaa otteluaan kotiareenallaan. Joukkue kohtaa Toronto Raptorsin Suomen aikaa torstain vastaisena yönä.