Lauri Markkanen sai huiman saaliin tähdistöäänestyksestä – NBA-legenda äimisteli silti sijoitusta: "Se ei ole oikein"

1:04
Tilastot todistavat – Lauri Markkanen kuuluu NBA:n eliittiin

Lauri Markkasen mahdollisuudet esiintyä NBA:n tähdistöottelussa helmikuussa ovat yhä erinomaiset, vaikka suomalainen jäikin Suomen aikaa perjantaiaamuna selvinneissä äänestystuloksissa avausviisikon ulkopuolelle. Seuraavaksi valmentajat valitsevat vielä kumpaankiin joukkueeseen seitsemän vaihtopelaajaa. Valinnat julkaistaan helmikuun toinen päivä.

Markkanen oli kokonaisäänestyksessä viides. Utahin tähteä runsaammaan äänisaldon kasasivat supertähdet LeBron JamesNikola JokicZion Williamson ja Anthony Davis.

Vaikka tällä kaudella keskimäärin 24,8 pistettä per ottelu tehnyt Markkanen jäi avausviisikon ulkopuolelle, pelaajien keskuudessa läntisen konferenssin etukentän pelaajien neljänneksi suurimman äänisaldon kerääminen (73) kertoo suomalaisen nauttimasta arvostuksesta sarjassa. Edelle sijoittuivat Jokic (220), LeBron (193) ja Zion Williamson (80).

Markkasen paikkaa tähdistöottelussa pidetäänkin yhä erittäin todennäköisenä.

New Orleans Pelicansia edustava Zion Williamsonin, 22, valinta on kuitenkin myös ihmetyttänyt tuoreeltaan. Zionin NBA-ura on vasta kolmen kauden mittainen, mutta niitä ovat sävyttäneet kauttaaltaan loukkaantumiset. Tällä kaudella 129-kiloinen amerikkalainen on pelannut 17 ottelua vähemmän kuin Markkanen ja 16 ottelua vähemmän kuin liettualainen Domantas Sabanis, joka oli Markkasen tavoin tyrkyllä tähdistöotteluun jo avausviisikon kautta.

Oman aikakautensa tunnetuimpiin pelaajiin lukeutunut Charles Barkley suomi äänestystulosta tuoreeltaan ja esitti myös eriävän mielipiteensä. 

– Oma valintani olisi ollut Sabonis tai Markkanen. En usko, että voi olla pelaamatta parikymmentä peliä kauden ensimmäisen puolikkaan aikana. Mielestäni se ei ole oikein, Barkley kommentoi TNT:n lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja