Lauri Markkanen erityisasemassa NBA-joukkueessaan – suomalaistähti välttää joukkuetovereille kaavaillun myllerryksen

1:04
Tilastot todistavat – Lauri Markkanen kuuluu NBA:n eliittiin

Utah Jazz on suojannut timanttinsa Lauri Markkasen NBA:n siirtotakarajan lähestyessä. Utahin kokoonpanoa saattaa tästä huolimatta kohdata melkoinen myllerrys. 

NBA:n siirtotakaraja on 9. helmikuuta. RealGM-sivuston mukaan Jazz on suojannut kolme pelaajaa siirtomarkkinoiden vilkastuessa. Markkasen lisäksi varmuudella kaupittelun ovat välttämässä Walker Kessler ja Ochai Agbaji

Markkasen siirtoblokin syynä on luonnollisesti suomalaisen häikäisevä läpimurtokausi. Ensimmäistä vuottaan Jazz-paidassa pelaava Markkanen on tykitellyt itsensä NBA-tähdistöottelun kynnykselle. Suomalainen on Jazzin pistekuningas lähes 25 pisteen keskiarvollaan. 

Suurin osa joukkueesta on sivuston tietojen mukaan kuitenkin kaupattavissa. Esimerkiksi neljättä kauttaan Jazzissa pelaava 35-vuotias Mike Conley on herättänyt kiinnostusta ainakin Los Angeles Clippersissä ja Lakersissa, sekä Minnesota Timberwolvesissa. Pelinrakentaja saattaa hyvinkin liikkua ennen siirtorajan umpeutumista.

30-vuotias takamies Jordan Clarkson paljasti hiljattain, ettei ole käynyt jatkosopimusneuvotteluja Utahin kanssa. Hän on kuitenkin ilmaissut halunsa jatkaa seurassa. 

Suorastaan ilmiömäisen alkukauden jälkeen Jazz on valahtanut läntisen konferenssin kymmenenneksi. Kuusi parasta jatkaa suoraan pudotuspeleihin. Sijoille 7–10 jäävät joukkueet pelaavat ensin karsintaottelut. Tuloksenteon tasaannuttua pelaajakaupan uskotaan olevan vilkasta siirtorajan kynnyksellä. 

NBA-tähdistöottelun avausviisikot julkaistiin varhain perjantai-aamuna Suomen aikaa. Markkanen ei ollut vielä avausnimien mukana, mutta ennakkoon on spekuloitu, että 2. helmikuuta julkaistavien vaihtopelaajien joukosta suomalaistähden nimi löytyy. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja