"Laulava" karhu kiinnitti Twitter-kansan huomion – tutkijaa ei naurattanut: "Se melkein inisi"

Eläintarhan kirahvit näkivät ensimmäistä kertaa piikkisian – reaktio tallentui videolle 0:37
Katso, miten eläintarhan kirahvit reagoivat nähdessään ensi kertaa piikkisian!

Kansallispuisto julkaisi Twitterissä videon puussa nököttävästä, kuuluvasti ääntelevästä mustakarhusta, kertoo muun muassa Fox News. Tutkijan mukaan syynä huomiota herättäneeseen ääntelyyn on ahdistus. 

Yhdysvaltain Kaliforniassa sijaitseva Yosemiten kansallispuisto julkaisi 16. lokakuuta Twitter-tilillään videon, jossa puussa istuva mustakarhu ääntelee huomiota herättävästi.

– Karhut voivat päästellä monenlaisia ääniä, usein silloin, kun ne ovat puolustuskannalla, peloissaan, stressaantuneita tai aggressiivisia. Emme oikein tiedä, mikä aiheutti tällaisen yllättävän konsertin, tviitissä todetaan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Huolestuneita sekä huvittuneita

Joitain Twitter-käyttäjiä karhun ääntely huvitti. Fox Newsin mukaan jonkun mielestä karhun ääntely kuulosti samalta kuin Tähtien sota -elokuvista tutun Chewbaccan.

Toiset olivat huolissaan siitä, oliko ääntely merkki siitä, että karhulla oli kipuja. Tähän työntekijät vastasivat, että he näkevät tätä karhua säännöllisesti ja että se vaikuttaa olevan "melko terve".

Tutkijan mukaan ääntely johtui ahdistuksesta

Los Angeles Timesin haastattelema tutkija Lynn Rogers kertoo perehtyneensä karhuihin yli 50 vuoden ajan. Hänen mukaansa tuon yksilön ääntely kertoo ahdistuksesta. Rogersin mukaan karhut kiipeävät usein puuhun ollessaan peloissaan.  

– Se melkein inisi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat