Lauantai lähestyy: Näin viesteillesi käy, jos et hyväksy WhatsAppin uusia käyttöehtoja

Opas aloittajalle: Näin käytät Signalia! 1:06
Moni WhatsAppin käyttäjä on siirtynyt Signaliin. Tällä videolla esittelemme Signalin toimintaa.

WhatsAppin toiminta muuttuu radikaalisti, mikäli käyttäjä ei hyväksy uusia käyttöehtoja. Mitään ei kuitenkaan tapahdu vielä lauantaina 15. toukokuuta, vaikka yhtiö aiemmin ilmoittikin sen olevan takarajana uusien ehtojen hyväksymiselle. Päivitetystä ohjeistuksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kerroimme tammikuussa Facebookin omistaman WhatsApp-viestipalvelun muuttuvista käyttöehdoista. EU:ssa varsinaiset muutokset koskevat lähinnä WhatsApp Business -sovellusta, koska lainsäädäntömme rajoittaa WhatsAppin ja Facebookin mahdollisuuksia levittää lonkeroitaan, mutta uudet käyttöehdot on joka tapauksessa hyväksyttävä.

Uusien ehtojen mukaan WhatsApp saa lähettää käyttäjilleen Facebookin omistamien palvelujen mainoksia. Lisäksi Facebook saa käyttää sovelluksesta kerättyjä tietoja sisältö- ja henkilöehdotuksiin, mainontaan sekä palveluidensa parantamiseen.

Viestien päästä päähän -salaukseen ei kosketa, eli WhatsApp tai Facebook eivät lue käyttäjien viestejä jatkossakaan.

Hyväksy ehdot tai kärsi seuraukset

WhatsApp kertoi aiemmin, että uudet käyttöehdot on hyväksyttävä lauantaihin 15. toukokuuta 2021 mennessä. Hyväksyminen tapahtuu WhatsApp-sovelluksessa vastaamalla hyväksyvästi uusia käyttöehtoja esittelevään ponnahdusilmoitukseen.

Aiemmin WhatsApp ilmoitti rajoittavansa sovelluksen toimintaa välittömästi 15.5. alkaen, mikäli uusia ehtoja ei ollut silloin vielä hyväksynyt. Näin ei kuitenkaan tämänhetkisen tiedon mukaan tule tapahtumaan.

Käyttäjää tullaan päivitetyn tiedon mukaan pommittamaan uusien käyttöehtojen hyväksynnällä lauantain jälkeenkin. Mikäli käyttäjä ei "useaan viikkoon" hyväksy ehtoja, rajoitetaan sovelluksen toimintaa radikaalisti. Ääni- ja videopuheluihin on mahdollista vastata, mutta käyttäjä ei pääse enää esimerkiksi omiin keskusteluihinsa. Pääsy viesteihin ja sovelluksen muihinkin toimintoihin palautuu ehdot hyväksymällä. Viesteihin voi myös vastata laitteen kotinäytölle tulevan ilmoituksen kautta, mutta itse sovelluksessa niihin ei pääse.

Tätä piinaa kestää joitain viikkoja ja mikäli käyttäjä ei silloinkaan ole hyväksynyt päivitettyjä ehtoja, loppuu sekä puheluiden että viesti-ilmoitusten välittäminen. Mikäli käyttäjä ei halua hyväksyä uusia ehtoja, tarjoaa WhatsApp mahdollisuuden oman keskusteluhistorian lataamiseen sovelluksesta.

WhatsApp korostaa, ettei se poista käyttäjätiliä ehtojen hyväksymättä jättämisen vuoksi, mutta muistuttaa, että sen käytäntönä on ollut ja on edelleen poistaa sellaisia käyttäjätilejä, jotka eivät ole yhdistäneet palveluun 120 päivään.

Lähde: WhatsApp

Lue myös:

    Uusimmat