Saitko tämän viestin WhatsAppissa? Tähän kaikkeen sinun on myönnyttävä tai tilisi poistetaan

WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta –  tiesitkö nämä? 2:29
Näillä vinkeillä saat entistä enemmän irti WhatsAppista.

WhatsAppin käyttöehtojen muutoksella viestisovellus sidotaan entistä kiinteämmin Facebookiin.

Jos käytät WhatsAppia, olet varmaakin saanut puhelimeesi ilmoituksen palvelun tietosuojakäytäntöjen muuttumisesta. Mikäli klikkasit ponnahdusikkunan pois lukematta sitä tarkemmin, The Next Web on tehnyt koonnin siitä, mitä muutokset käyttäjille tarkoittavat.

TNW:n kooste koskee kuitenkin muualla kuin EU- ja ETA-alueilla päivittyneitä ehtoja. Mobiili.fi kertoo, että Facebook ei jaa dataa WhatsAppista muille Facebookin palveluille parantaakseen ja kohdentaakseen mainontaa.

– Facebook ei käytä WhatsAppin käyttäjätietoja Facebookissa tai sen mainonnassa. Tähän tulokseen tultiin Irlannin tietosuojaviranomaisen ja Euroopan tietosuojaviranomaisten kanssa keskusteluissa. Tilanne voi muuttua, jos me [Facebook] löydämme yhteisymmärryksen tietosuojaviranomaisten kanssa sallituista keinoista, jotka mahdollistavat tietojen jaon ja mainonnan kohdentamisen, kirjoitetaan WhatsAppin sivuilla.

Päivitettyjen käytäntöjen mukaan WhatsApp saa lähettää käyttäjille Facebookin omistamien palvelujen mainoksia. Lisäksi Facebook saa käyttää sovelluksesta kerättyjä tietoja sisältö- ja henkilöehdotuksiin, mainontaan sekä palvelujen parantamiseen. Viestien päästä päähän -salaus kuitenkin säilyy – WhatsApp tai Facebook ei siis lue käyttäjien viestejä.

Kaikki sopii kuvaan

Muutokset ovat looginen jatkumo Facebookin pyrkimyksille sulauttaa palvelujaan tiiviimmin yhteen. Aikaisemmin Facebook on esimerkiksi integroinut Instagramin yksityisviestit Facebookin Messengeriin.

Käyttöehtojen päivitykset tuovat myös muutoksia WhatsApp Business -palveluun ja siihen, miten yritykset voivat käyttää alustaa hyväkseen kaupankäynnissä. Jatkossa WhatsApp sallii yrityksille myös muiden palveluiden integroinnin sovellukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmannen osapuolen sovellukset saattavat pystyä lukemaan yritykselle lähettämiäsi viestejä.

Lisäksi kolmannen osapuolen palvelut, joita itse käytät WhatsAppissa, voivat saada joitain tietojasi käyttöönsä. Esimerkiksi sovelluksen sisäinen videosoitin saattaa tietää IP-osoitteesi.

Päivitetyt käyttöehdot astuvat voimaan 8. helmikuuta, ja kokonaisuudessaan ne voi lukea täältä. Mikäli käyttäjä ei hyväksy ehtoja niiden käyttöönottoon mennessä, WhatsApp-tili poistetaan.

Lue myös:

    Uusimmat