Mainos

Lasten seksuaalisen hyväksikäytön vähentämiseksi uusi hoito-ohjelma julki: "Omia seksuaalisia impulsseja voi hallita ja oppia hallitsemaan"

Pelastakaa Lapset -järjestö haluaa ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa seksuaalista riistoa ja kaltoinkohtelua. 

Järjestö on julkistanut Omahoito-ohjelman henkilöille, jotka ovat huolissaan omasta seksuaalisesta ajattelustaan tai käyttäytymisestään lapsia kohtaan.

Ohjelman on kehitetty yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS:n) asiantuntijoiden kanssa.

Netistä löytyvä Omahoito-ohjelma tarjoaa tietoa ja tukea lapsiin kohdistuvan seksuaalisen kiinnostuksen hallintaan. Ohjelmaa voi käyttää joko itsenäisesti tai yhdistettynä muuhun hoitoon.

– Tutkimusten mukaan henkilöllä, jolla on seksuaalinen kiinnostus lapsiin on myös usein ahdistuksen tunteita. On tärkeä muistaa, että seksuaalinen kiinnostus lapsiin ei automaattisesti johda seksuaalisten tekojen toteuttamiseen. Omia seksuaalisia impulsseja voi hallita ja oppia hallitsemaan, painottaa psykoterapeutti, erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen Pelastakaa Lapset ry:stä. 

Omahoito-ohjelma on julkaistu Mielenterveystalo.fi -sivustolla. Suomessa on jo pitkään ollut tilanne, jossa seksuaalista mielenkiintoa lapsiin tuntevat eivät saa apua, ennen kuin ovat ehtineet toteuttaa tekonsa ja päätyneet vankilaan.

Suomi on päättänyt olla luovuttamatta kansainvälisesti etsintäkuulutettua seksuaalirikoksista tuomittua miestä Tshekkiin. Mies löydettiin Turun seudulta Europolin julkaiseman etsintäkuulutuksen avulla kesällä 2016, mutta syyttäjän vaatimus Tshekkiin luovuttamisesta ei mennyt oikeudessa läpi. Katso oheinen uutisjuttu alta.

2:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.