Mainos

Lasten herkuttelu päiväkodissa puhututtaa: ”Miksi jäätelöä ei saisi juhlahetkenä tarjota?”

Lasten sokerin syönti herättää aina keskustelua.

Tällä kertaa aihe puhututti Facebookin Ravintotietoiset vanhemmat -ryhmässä. Keskustelun aloittaja kertoo päiväkotinsa kevätjuhlasta, jossa lapsille tarjottiin juhlan lopuksi aamulla kello yhdeksältä jäätelöt. Kirjoittaja kritisoi, ettei jäätelöä sovi tarjota lapsille niin aikaisin aamusta – jos ollenkaan.

Aihe herätti paljon mielipiteitä. Toisten mielestä herkkujen tarjoaminen päiväkodissa ei ole ollenkaan sopivaa tai siitä tulisi vähintään ilmoittaa etukäteen, jotta vanhempi voi varautua viemällä lapselle mukaan hedelmiä.

Eräs äiti kummeksuu sitä, että lapsille tarjotaan monessa muussakin paikassa kuin päiväkodissa herkkuja, kuten keksejä, mehua ja pullaa.

Esimerkiksi kerhoissa ja perhekahviloissa lapsille saattaa olla omia tarjoiluja. Äiti pohtii, että lapset käyvät tällaisissa tilanteissa jo valmiiksi ylikierroksilla, joten tarvitseeko herkkuja tällöin olla tarjolla ollenkaan?

Toisten mielestä harvinainen herkkuhetki ei ole ollenkaan pahasta.

– Miksi sitä jäätelöä ei saisi kerran vuodessa juhlahetkenä tarjota? Yksi jäätelö. Jos kuitenkin kotona on hyvää ja terveellistä ruokaa, eräs äiti pohtii keskustelussa.

Palaute suoraan päiväkodille

Helsingin kaupungin Varhaiskasvatusviraston ruokapalvelupäällikkö Erja Suokas kertoo, että Helsingissä päiväkodit valitsevat itse tarjoiluvaihtoehdot suhteellisen pienestä valikoimasta järjestämiinsä juhlatilaisuuksiin. Suokaskin ihmettelee, miksi jäätelöä on tarjoiltu jo aamusta.

– Tuntuu hassulta, että jäätelöä tarjoillaan noin aikaisin, Suokas kommentoi.

Suokas kehottaa vanhempia aina antamaan palautetta päiväkotiruokailusta suoraan päiväkodille. Suokkaan mukaan Helsingissä päiväkotien ruoasta on viime vuosina vähennetty huomattavasti makeiden herkkujen määrää.

– Esimerkiksi viime syksynä sokeriset jogurtit poistuivat kokonaan ja tilalle tuli luonnonjogurtteja.

Suokkaan mukaan helsinkiläisissä päiväkodeissa sokeria syödään alle ravintosuositusten mukaisten rajojen.

– Vähän aikaa sitten kysyimme päiväkodin lapsilta ja vanhemmilta, mitä mieltä he ovat tarjotusta ruoasta. Tämän palautteen pohjalta teemme muutoksia. Varmasti ravintopuolella on vielä kehitettävää, Suokas sanoo.

Äänestys

Saako päiväkodissa tarjota makeita herkkuja?

Kyllä

Ei

Saako päiväkodissa tarjota makeita herkkuja?

Kyllä 89%

Ei 11%

89%
11%
ääniä 478 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.