Lasse Pöysti muisteli Ylellä vuonna 2006 Pikku Kakkosen satusedän roolia: "Koko nuorison suhtautuminen minuun muuttui"

Lasse Pöysti menehtyi 92-vuotiaana.

Viime yönä menehtynyt Lasse Pöysti teki kattavan uran viihde-alalla niin näyttelijänä, ohjaajana kuin käsikirjoittajanakin. Lisäksi hän toimi teatterinjohtajana. Pöystillä oli myös merkittävä rooli Yleisradion lastenohjelma Pikku Kakkosessa. Siellä hän toimi satujen kertojana jo ohjelman alettua vuonna 1977.

Pöysti muisteli rooliaan satusetänä Ylelle vuonna 2006. Tuolloin hän kertoi, että päätyi opettelemaan sadut ulkoa ollakseen uskottavampi tarinankertoja.

– Iltasatujen lukemisesta muodostui kokonaan uusi elämänkokemus. Kun niitä satuja luki katsojille suoraan, koko nuorison suhtautuminen minuun muuttui, he hyväksyivät minut, Pöysti kertoi.

Ylelle Pöysti paljasti, että harjoiteltuaan hän alkoi oppia sadut sanasta sanaan helposti. Puolikkaan A4-kokoisen paperillisen tekstiä hän muisti puolessa tunnissa ulkoa. Haastattelussa Pöysti kertoo, ettei hyväksy tarinankerrontaa suoraan paperista.

– Satujen lukemisen on tapahduttava ulkoa, kuin kertoisi jotakin, minkä on itse omaksunut. 

– Silloinhan on vain kone, joka muuttaa tekstiä ääneksi, Pöysti perusteli syitään sille, miksei paperista suoraan lukeminen ole hyvä asia.

Lue myös:

    Uusimmat