Lapsivesi meni aivan liian aikaisin – Caitlin vietti kolme viikkoa vuodelevossa: "Yöt olivat kammottavia"

0:40

Caitlin Bellin lapsivesi meni kymmenen viikkoa liian aikaisin. Hän kertoo nyt, millaista on olla viikkokausia vuodelevossa raskaana.

Joka vuosi Facebook muistuttaaCaitlin Belliä siitä, että hänen lapsivetensä meni helmikuussa 2013.

– Tuona aamuna muistan tunteneeni pienen virtauksen jotakin lämmintä, ja  yksinkertaisesti tiesin, että se tietäisi pahaa, Bell muistelee Popsugar-sivustolla.

Hän herätti miehensä perheen kolmevuotiaan seuraksi ja ajoi sairaalaan paniikin velloessa sisällään. Bellin lapsivesi oli mennyt kymmenen viikkoa liian aikaisin.

"En lähtenyt tuosta sairaalasta kolmeen viikkoon..."

Bell vietiin nopeasti ambulanssilla suurempaan sairaalaan. Hän sai supistuksia estävää lääkettä, joka aiheutti pahoinvointia.

Matka sairaalaan kesti kaksi tuntia.

– En lähtenyt tuosta sairaalasta kolmeen viikkoon. En tuntenut ensimmäistä kevätpäivää tai aurinkoa kasvoillani. En seissyt niin pitkään, että olisin voinut halata miestäni ja tytärtäni. Kolme viikkoa makasin sairaalasängyssä, Bell muistaa.

"En ole koskaan ollut missään niin aavemaisen hiljaisessa paikassa"

Hän joutui viettämään loppuraskautensa vuodelevossa. Hän oli tuskaisen yksinäinen ja kulutti aikaa tv-sarjojen parissa.

– Joka päivä ja jokainen yö pakotin kehoani ajatukseni voimalla estämään pientä poikaani tulemasta maailmaan, Bell muistaa.

Raskaana olevan kannattaa vähentää fyysistä rasitusta, jos kohdunkaula alkaa lyhentyä ja avautua. Ehdoton vuodelepo on kuitenkin yleensä tarpeen vain sairaalahoidossa.

Hän sai lääkkeitä ja hänen arvojaan seurattiin. Päivät sujuivat siedettävästi; perhe lähetti Bellille viestejä ja kirjoja, jotta hänen aikansa kuluisi paremmin.

– Mutta yöt olivat kammottavia. En ole koskaan ollut missään niin aavemaisen hiljaisessa paikassa kuin synnytystä odottavien äitien vuodeosastolla sairaalassa öisin. Mikä tahansa ääni tekee loputtomia kaikuja käytäviin, ja öisin aina läsnä oleva desinfiointiaineen haju on tukahduttava, Bell kuvaa.

Toisinaan joku osaston naisista kiidätettiin synnyttämään.

– Itsekkäästi ajattelin, että parempi he kuin minä.

"En vieläkään siedä sairaaloiden hajua"

Bellin poika syntyi raskausviikolla 33. Lapsi vietiin vastasyntyneiden teho-osastolle, jossa hän vietti kolme viikkoa. Bell olisi voinut viimein lähteä sairaalasta, muttei lähtenyt; hän oli lapsensa vierellä.

Nyt lapsi on jo 5-vuotias. Bell uskoo, että perhe selvisi koettelemuksesta hyvin vähällä.

– En vieläkään siedä sairaaloiden hajua, tai monitorien piippaavaa ääntä, tai sitä, miten käytävät kaikuvat, kun niitä kävelee. Mutta muistan aina opetuksen, jonka vuodelepo antoi: elämä ei aina seuraa tiettyä polkua, ja voit vain roikkua mukana kyydissä ja hymyillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja