Vihaatko sinäkin "kauniita" muistojasi? Facebookin Tänä päivänä -toiminto nostattaa punan poskille: "Valmistaudu kohtaamaan kaikki ne muistot, jotka luulit unohtaneesi"

7:15

Facebook jakaa käyttäjilleen muistoja menneiltä vuosilta. Lämpimien tunteiden sijaan vanhat kuvat ja tekstit aiheuttavat monissa nolostumista.

Videolla pohditaan ryhmävoimaa Facebookissa – mutta millaisia ryhmiä Facebookiin saa perustaa?

Facebook haluaa sinun tietävän, että se arvostaa jäsenyyttäsi – ja siksi some-sivusto muistuttaakin käyttäjiään usein siitä, mitä he ovat palvelussa aiempina vuosina tehneet!

Muistoja koostava Tänä päivänä -sivu ja uusi Muistot-osio aiheuttaa kuitenkin monissa käyttäjissä lähinnä nolostunutta ahdistusta, kertoo Metro

– Etkö vihaa itseäsi tarpeeksi? Pidätkö siitä, että saat itsesi kiemurtelemaan tuskasta? Älä etsi enää kauempaa! Paina vain "tänä päivänä" -nappia Facebookissa ja valmistaudu kohtaamaan kaikki ne muistot, jotka luulit unohtaneesi, Twitter-käyttäjä Woody Boyd tiivistää.‏

Noloja kuvia ja kivuliaita eroja menneiltä vuosilta

Tänä päivänä -ominaisuuden idea on kertoa, mitä olet tehnyt Facebookissa tänä päivänä esimerkiksi vuosi, kaksi tai vaikka kuusi vuotta sitten. Sivu esittelee myös ihmiset, jotka sait kaveriksesi utona päivänä. Uusi Muistot-osio puolestaan kerää yhteen julkaisut, jotka on tehty yhdessä esimerkiksi perheenjäsenten kanssa.

Samalla silmille kuitenkin pöllähtää noloja kuvia ja kivuliaita eroja menneiltä vuosilta.

"Facebookin muistot eivät koskaan epäonnistu tehtävässään saada minut vihaamaan itseäni hieman enemmän", valittelee Jack. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Facebookissa pitäisi olla "me erosimme" -vaihtoehto, joka automaattisesti poistaa ihmisen ystävistä, poistaa hänen merkintänsä yhteiskuvista ja poistaa hänet muistoista, nimimerkki Stay at Home Meh sanoo.

– Minun pitää panna nämä Facebook-muistot pois päältä, jos ne muistuttavat minua aina siitä, miten tyhmä ja nolo olin 12-vuotiaana, nimimerkki payton hall kirjoittaa.

"Kyllä, olimme ehdottomasti yhtä cooleja kuin miltä näytimme", Jon kertoo vanhasta bändistään kertovan muiston yhteydessä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Mikään, ei yksikään asia, saa minua irvistelemään pahemmin kuin Facebook-muistoni"

– Heittääkö Faceook sinua koskaan muistolla, jonka julkaisit, kun olit aloittanut lukion, ja yrität vain pidätellä oksennustasi, nimimerkki gab kyselee.

"Nämä ovat muistoja, joista en halua tulla muistutetuksi, Facebook", Dayne Nof sanoo. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Mikään, ei yksikään asia, saa minua irvistelemään pahemmin kuin Facebook-muistoni 11 vuoden takaa, nimimerkki Stitt toteaa.

‏– Facebook-muistot muistuttavat minua aina siitä, miten paljon rakkautta ja vaivaa käytin ihmisiin, mutten koskaan saanut yhtään takaisin, käyttäjä @MorgggR sanoo.

"Kiitos, Facebook-muistot, että muistutitte minua tästä, kenties ankeimmasta koskaan julkaistusta hyvästä vinkistä", nimimerkki Pointless Letters kehuu. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Vanhojen Facebook-muistojeni lukeminen päivittäin nolaa minut joka päivä, vaikka vian minä voin nähdä ne, nimimerkki Crystal Ferrari sanoo.

– Kiitokset Facebookin muistoille, jotka muistuttavat ihmisiä siitä, minkä karmivan virheen he tekivätkään, muistolla, joka julkaistaan jo hajoneen avioliiton vuosipäivänä, Ricky Rocksteady toteaa.

Ilmeisesti käyttäjät eivät tiedä, että muistojen sisältöä voi muokata Asetukset-napista Tänä päivänä sivulla. Facebookille voi kertoa ihmisistä tai ajankohdista, joista ei halua saada muistutuksia.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja