Lappeenranta päätti uuden jäähallin rakentamisesta, SaiPalle karvas pettymys – "Haluamme olla mukana jatkossakin"

4:52
SaiPan kausi on alkanut nihkeästi – sarjan viimeiseksi jämähtänyt joukkue hävisi lauantaina HIFK:lle maalein 2–5.

Lappeenrantaan rakennetaan uusi jäähalli. Asiasta päätti Lappeenrannan kaupunginvaltuusto kolmituntiseksi venyneen keskustelun päätteeksi maanantaina. Uusi halli nousee samoille sijoille, missä nykyinen vanha hallikin seisoo, Kisapuistoon. Vastaehdokas, kaupungin keskustaan rakennettava monitoimiareena kaatui äänestyksessä selvin luvuin.

Lappeenrannan SaiPalle kaupunginvaltuuston päätös oli pettymys. Liiga-SaiPa Oy ja sen toimitusjohtaja Jussi Markkanen ovat rummuttaneet voimakkaasti keskustavaihtoehdon puolesta.

 – Eihän se mikään uutinen ole, että olimme ehdottomasti keskustavaihtoehdon kannalla. Toimme esiin huolen siitä, että olemme ajatelleet asiaa täysin faktojen ja talouden ehdoilla, ja näemme Kisapuisto-vaihtoehdossa isoja riskejä.

Markkanen sanoo SaiPan pyydettäessä kommentoineen eri hallivaihtoehtoja. Seura näki keskustavaihtoehdon paremmaksi kaupungin elinvoiman ja myös SaiPan elinvoiman kannalta.

– Mutta valtuutetut ovat sitä varten, että he tekevät päätöksiä. Kunnioitetaan sitä, eikä mietitä, mitä olisi voinut olla, vaan koetetaan löytää ratkaisut siihen, mitä voisi olla näillä päätöksillä, Markkanen sanoo.

– Meillä on näkemys meidän kantiltamme ja valtuutetut ottavat huomioon asioita monelta muultakin kantilta ja tekevät sen tiedon varassa parhaita mahdollisia ratkaisuita. Me tietysti hyväksymme sen.

Liigakiekko pyritään turvaamaan

Ennen valtuuston päätöstä Markkanen ehti jopa väläytellä, että SaiPan aseman SM-liigassa voi olla uhattuna, jos valtuusto päätyy Kisapuiston kannalle.

– Näillä tiedoilla, jotka meillä on, meidän pitää vakavasti harkita, onko liigakiekkoa mahdollista jatkaa Lappeenrannassa, Markkanen sanoi Etelä-Saimaan haastattelussa.

Tiedoilla Markkanen viittasi muun muassa vuokratasoon, joka uudessa Kisapuiston hallissa mahdollisesti olisi. Etelä-Saimaalle Markkanen kertoi, että epävirallisesti vuokran on puhuttu kolminkertaistuvan nykyiseen verrattuna, jolloin SaiPalla ei Markkasen mukaan olisi "minkäänlaista mahdollisuutta toimia jäähallin päävuokralaisena".

MTV Urheilulle Markkanen sanoo arvion vuokratason noususta perustuneen seuran omiin laskelmiin, jotka tehtiin kaupungilta tulleiden tietojen pohjalta. Vuokratasosta ei ole vielä neuvoteltu Liiga-SaiPan ja kaupungin kesken.


– Koetamme löytää kaupungin kanssa sellaisen yhtälön, että voimme vuokralaisena toimia Kisapuistossa ja sitä kautta turvata liigakiekkoilun täällä.

"Molemmilla puolilla on tahtotilaa"

Kun Markkaselta kysyy, näkeekö hän nyt tehdyn päätöksen jälkeen SaiPalla tulevaisuutta SM-liigassa, on vastaus maltillisempi.

– Molemmilla puolilla on tahtotilaa, meillä ja kaupungilla, että niin tapahtuu. Hyvässä hengessä pyrimme löytämään siihen sellaisen ratkaisun, joka kelpaa meille ja hallin omistajalle, Markkanen sanoo.

– Ei valtuusto olisi tehnyt tätä päätöstä, jos ei se uskoisi siihen. Meidän tahtotilamme on se, että haluamme olla mukana jatkossakin ehdottomasti. Nyt lähdetään tekemään sitä työtä.

Jotain hyvääkin hallipäätöksessä on SaiPankin mielestä. Markkanen on itse sanonut SaiPan operoivan sarjan huonoimmissa olosuhteissa. Nyt luvassa on uusi halli, johon joukkue tosin päässee vasta vuonna 2026.

– Sehän on itsestäänselvyys, että tuossa hallissa ei voi montaa vuotta liigakiekkoa jatkaa. Uusi halli vuonna 2026 – tuntuu tosi pitkältä ajalta vanhoissa tiloissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja