SaiPassa ollaan valmiita koviin ratkaisuihin toiminnan turvaamiseksi: "Ei tässä kohdassa suljeta mitään vaihtoehtoja pois"

4:52
SaiPa kärsi jo kauden seitsemännen tappionsa – katso SaiPa–HIFK-ottelun maalit täältä!

Lappeenrannan SaiPa hakee säästöjä yt-neuvotteluiden kautta. Seuran mukaan koko henkilöstöä koskevat neuvottelut voivat johtaa lomautuksiin ja enintään kolmen henkilön irtisanomiseen.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoo seuran taloustilanteen olevan hyvin haastava. Koronavirus on vienyt leijonanosan tuloista, mutta kulut ovat suuret.

– Eihän muuten yt-neuvotteluihin ryhdyttäisi. Joudumme löytämään kulupuolelle ratkaisuja, että pystymme toimintaa jatkamaan, Markkanen sanoo.

– Jos ottelutuotot ovat noin 25 prosenttia normaalista, sillon kulutkaan eivät voi olla lähelle sataa prosenttia. Koko tapahtuma-ala ja urheilutapahtumat siinä ohessa ovat varmasti paikkakunnasta riippumatta todella isoissa vaikeuksissa.

SaiPan yleisökeskiarvo on kauden alun kotiotteluissa SM-liigan tilastoinnin mukaan ollut noin 1 700 katsojaa. Viime kaudella joukkueen kotiottelut vetivät keskimäärin 3 400 katsojaa. Ero on huima.

Markkasen mukaan yleisömäärän pudotukseen pyrittiin varautumaan ennakolta. Seurassa leikattiin kuluja merkittävästi kuluneen kesän aikana.

– Mutta ei tällaiseen osannut kukaan varautua, että hallissa käy entisen 3 500 ihmisen sijaan reilut tuhat ihmistä. Ei sellaiseen pysty kukaan varautumaan. Lisäksi suurin osa henkilöstökuluista oli jo päällä, kun korona alkoi. Keväällä yt-neuvotteluissa saatiin kulurakennetta paremmaksi, mutta ei siinä määrin, missä ongelmissa ala painii.

Koronarajoitusten ollessa voimassa Kisapuiston jäähalliin saisi ottaa enimmillään 2 700 katsojaa. Markkasen mukaan tuolla määrällä toiminta olisi jollain lailla mahdollista nykyisillä kuluilla.

– Toki ymmärrämme, että tämä on tilanne, jollaista ei ole koettu. Erikoiset ajat vaativat erikoisia toimia, että selvitään. Viime kädessä haluamme turvata ennen kaikkea yhtiön ja sitä kautta kiekkoilun tulevaisuuden Lappeenrannassa.

SM-liigassa on syksyn aikana käyty kahdet yt-neuvottelut. Pelicans päätyi irtisanomaan kolme henkilöä emoyhtiöstä ja yhden ravintolatoimintaa pyörittävästä yhtiöstään. JYP puolestaan neuvotteli pelaajilleen palkkojen alennuksen ja lomautti valmentajat Pekka Tirkkosen ja Ari Santasen.

Markkasen mukaan yhtiö kävi ennen yt-neuvotteluiden aloittamista henkilöstön kanssa keskustelua palkkojen vapaaehtoisesta alentamisesta, mutta ei päässyt "siinä aikaikkunassa lopullisiin ratkaisuihin. Keskusteluita jatketaan yt-neuvotteluiden yhteydessä.

Koko keinojen kirjo on tarvittaessa käytössä myös Lappeenrannassa. 

– Ei tässä kohdassa suljeta mitään vaihtoehtoja pois. Aloitetaan yt-neuvottelut ja neuvotellaan kaikkien henkilöstöryhmien kanssa. Katsotaan päästäänkö yhteisymmärryksessä riittäviin säästöihin.

Pelillisesti SaiPan kausi jääkiekon SM-liigassa on alkanut heikosti. Se on kahdeksan pelaamansa ottelun jälkeen sarjassa viimeisenä voitettuaan otteluista ainoastaan yhden.

Viimeksi joukkue hävisi lauantaina kotonaan HIFK:lle lukemin 2–5.

Ottelun maalit voit katsoa pääkuvan videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja